marynowane śliwki bez sterylizacji na zimę

marynowane śliwki mają wyjątkowy, niepowtarzalny pikantny, pikantny smak! Uwielbiam śliwki w dowolnej formie, na surowo, suszone w postaci suszonych śliwek, w postaci aromatycznego dżemu, ale marynowane śliwki są pyszne w wyjątkowy sposób, są miodowo-pikantne, przyprawy je uszlachetniają, a takie śliwki można podawać zarówno z mięsem, jak i przygotowywać z nimi różne desery, ciasta.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 94 % 16 g
66 kcal
IG: 47 / 0 / 53

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić marynowane śliwki bez sterylizacji na zimę? Śliwki umyć, usunąć" ogonki & quot;.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nakłuj każdą śliwkę drewnianym patyczkiem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W każdym wysterylizowanym słoiku na dnie umieść przyprawy: trzy goździki, dwa lub trzy groszki czarnego i ziela angielskiego, kilka liści laurowych i napełnij śliwką & quot; na wieszaku"

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zalać wrzącą wodą, przykryć przegotowanymi pokrywkami, odstawić na 15 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj marynatę: odcedź ze śliwek, dodaj sól, cukier i ocet i zagotuj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zalej wrzącą marynatą i natychmiast zwiń słoiki.

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy