skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do tego przedmiotu. Do marynowania pomidorów należy używać małych, dojrzałych, o grubej, gęstej skórze, aby podczas gotowania nie pękały i nie pękały. Wskazane jest, aby wziąć płynny miód, ale można go również użyć kandyzowanego, po stopieniu go w łaźni wodnej. Najważniejsze jest to, że miód jest naturalny i wysokiej jakości.
Krok 2:
Dokładnie umyj pomidory pod bieżącą wodą, wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć z warzyw. Każdy pomidor w miejscu mocowania łodygi nakłuwamy drewnianą wykałaczką.
Krok 3:
Umyj paprykę, usuń łodygę z nasionami. Pokrój paprykę w pierścienie. W razie potrzeby papryki nie można dodawać do przedmiotu obrabianego, ale nadaje również przyjemny smak pomidorom.
Krok 4:
Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.
Krok 5:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.
Krok 6:
Moje puszki z sodą zimną bieżącą wodą, sterylizowane w piekarniku. Banki w piekarniku muszą być zawsze mokre, szyjką w dół. Włącz piekarnik na 150 stopni i sterylizuj przez około 15 minut puszki o pojemności 0,5 litra. można sterylizować w inny sprawdzony i wygodny sposób. Pokrywki myjemy i gotujemy.
Krok 7:
Na dnie słoików kładziemy kilka gałązek koperku i pietruszki, kilka krążków cebuli, czosnek. Ułóż pomidory szczelnie na wierzchu, aż do ramion słoika. Następnie rozłóż kilka pierścieni papryki, cebuli i resztek zieleni. Zalej zawartość słoików wrzącą wodą. Pozostaw na 15 minut, przykrywając pokrywkami słoika.
Krok 8:
Następnie wlej wodę do rondla, dodaj cukier, sól, miód.
Krok 9:
Doprowadzić do wrzenia, włożyć liść laurowy, ziarna pieprzu, goździki. Wlej ocet, gdy marynata się zagotuje, wyłącz ogień.
Krok 10:
Wlej pomidory do słoików wrzącą marynatą. Natychmiast zwijamy je pokrywkami. Odwróć do góry nogami, przykryj kocem i pozwól mu całkowicie ostygnąć w temperaturze pokojowej. Obrabiany przedmiot jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g