skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować pyszną sałatkę z marynowanej białej kapusty z marchewką i czosnkiem, którą wielu z pewnością pokocha ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania chrupiącej marynowanej kapusty.
Krok 2:
Aby przygotować marynatę, umieść odpowiednią patelnię na kuchence i wlej do niej jeden litr wody, a następnie wlej do niej dwie łyżki grubo zmielonej soli kuchennej do solenia i sto gramów cukru.
Krok 3:
Dodaj do ogólnej patelni dziesięć groszków czarnego pieprzu, cztery suszone pąki kwiatowe goździków i cztery liście laurowe.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj wodę w wysokiej temperaturze pieca, a następnie gotuj marynatę przez dziesięć minut.
Krok 5:
Pokrój dwa kilogramy białej kapusty w dość małe paski i włóż do odpowiedniej obszernej patelni.
Krok 6:
Wlej sto mililitrów oleju roślinnego do rondla z marynatą, a następnie sto mililitrów 9% octu stołowego, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj marynatę dokładnie przez dwie minuty.
Krok 7:
Weź grubą tarkę i zetrzyj dwie marchewki, a następnie włóż ją do obszernego rondla z posiekaną kapustą i dobrze wymieszaj warzywa.
Krok 8:
Pokrój cztery ząbki czosnku na cienkie plasterki i posiekaj, a następnie włóż czosnek do garnka z kapustą.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.
Krok 10:
Wlej gotowaną gorącą marynatę do rondla z warzywami i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 11:
Umieść talerz o odpowiedniej wielkości na kapuście w rondlu, a następnie umieść na nim ładunek na dziesięć do dwunastu godzin, aż będzie całkowicie ugotowany.
Krok 12:
Ugotowaną marynowaną kapustę z marchewką i czosnkiem po upływie czasu połóż na talerzu i podawaj.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na prosty i dość szybki przepis na sałatkę z marynowanej białej kapusty z marchewką i czosnkiem, która bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g