marynowana Sałatka z kapusty z marchewką i czosnkiem

szybkie danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Bardzo prosty przepis na chrupiącą marynowaną kapustę z dodatkiem czosnku i marchwi w marynacie, która mile zaskoczy wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 57 % 8 g
90 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować pyszną sałatkę z marynowanej białej kapusty z marchewką i czosnkiem, którą wielu z pewnością pokocha ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania chrupiącej marynowanej kapusty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować marynatę, umieść odpowiednią patelnię na kuchence i wlej do niej jeden litr wody, a następnie wlej do niej dwie łyżki grubo zmielonej soli kuchennej do solenia i sto gramów cukru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do ogólnej patelni dziesięć groszków czarnego pieprzu, cztery suszone pąki kwiatowe goździków i cztery liście laurowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj wodę w wysokiej temperaturze pieca, a następnie gotuj marynatę przez dziesięć minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwa kilogramy białej kapusty w dość małe paski i włóż do odpowiedniej obszernej patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej sto mililitrów oleju roślinnego do rondla z marynatą, a następnie sto mililitrów 9% octu stołowego, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj marynatę dokładnie przez dwie minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj dwie marchewki, a następnie włóż ją do obszernego rondla z posiekaną kapustą i dobrze wymieszaj warzywa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój cztery ząbki czosnku na cienkie plasterki i posiekaj, a następnie włóż czosnek do garnka z kapustą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej gotowaną gorącą marynatę do rondla z warzywami i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umieść talerz o odpowiedniej wielkości na kapuście w rondlu, a następnie umieść na nim ładunek na dziesięć do dwunastu godzin, aż będzie całkowicie ugotowany.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugotowaną marynowaną kapustę z marchewką i czosnkiem po upływie czasu połóż na talerzu i podawaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na prosty i dość szybki przepis na sałatkę z marynowanej białej kapusty z marchewką i czosnkiem, która bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy