kiszone ogórki z wódką

ogórki pod wódką to klasyka gatunku. A co z ogórkami z wódką?
ElliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
12 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min
ogórki umyć i namoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny.
umyj i wysterylizuj słoiki. Do tego zestawu produktów potrzebne będą 3 lub 4 litrowe słoiki-ilość zależy od kompletności wypełnienia słoików ogórkami i ich wielkości.
w słoikach ogórki układane są pionowo, przeplatane & nbsp;przyprawami.
do marynaty: wymieszaj wrzącą wodę z solą, po ugotowaniu wlej ocet, a następnie wódkę. Natychmiast zalej ogórki wrzącą marynatą i zwiń. Odwróć puszki. Po ostygnięciu Usuń w ciemne miejsce.
ogórki są szczególnie smaczne i chrupiące. Smak wódki nie jest & nbsp;odczuwalny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Liście wiśni - 0   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g

Podobne przepisy