imbir marynowany z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotuj imbir marynowany z warzywami, więc przepis kulinarny nie będzie trudny. Aby to zrobić, koniecznie weź świeży korzeń imbiru, umyj i wysusz. Obierz, a następnie podziel je na małe kawałki. Wlej wodę do rondla. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzuć imbir i posiekaną marchewkę i buraki do wrzącej wody i gotuj przez około 1 minutę. Wlej wino, cukier i wódkę do małej miski, umieść na kuchence i zagotuj, pamiętaj, aby mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj ocet do sushi 2,5% i zagotuj. Imbir z marchewką wkładamy do sterylnego szklanego słoika, napełniamy powstałą marynatą i zamykamy pokrywką. Następnie pozostaw słoik na kilka godzin. Następnie, gdy słoik ostygnie, wkładamy go do lodówki na około trzy dni. Gotowany imbir można przechowywać w lodówce do 2-3 miesięcy. Podajemy takie jedzenie do sushi lub do ryb. Wybierając imbir, przyjrzyj się bliżej, ponieważ świeży imbir różni się od niezbyt świeżego tym, że ma jaśniejszy odcień, a między "guzkami" nie powinno być śladów pleśni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g