imbir marynowany z warzywami

Urocza opcja przekąski! Zalecamy zanotowanie!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 94 % 16 g
84 kcal
IG: 47 / 0 / 53

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 2 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
przygotuj imbir marynowany z warzywami, więc przepis kulinarny nie będzie trudny. Aby to zrobić, koniecznie weź świeży korzeń imbiru, umyj i wysusz. Obierz, a następnie podziel je na małe kawałki. Wlej wodę do rondla. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzuć imbir i posiekaną marchewkę i buraki do wrzącej wody i gotuj przez około 1 minutę. Wlej wino, cukier i wódkę do małej miski, umieść na kuchence i zagotuj, pamiętaj, aby mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj ocet do sushi 2,5% i zagotuj. Imbir z marchewką wkładamy do sterylnego szklanego słoika, napełniamy powstałą marynatą i zamykamy pokrywką. Następnie pozostaw słoik na kilka godzin. Następnie, gdy słoik ostygnie, wkładamy go do lodówki na około trzy dni. Gotowany imbir można przechowywać w lodówce do 2-3 miesięcy. Podajemy takie jedzenie do sushi lub do ryb. Wybierając imbir, przyjrzyj się bliżej, ponieważ świeży imbir różni się od niezbyt świeżego tym, że ma jaśniejszy odcień, a między "guzkami" nie powinno być śladów pleśni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g

Podobne przepisy