śledzie w sosie musztardowym
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pokrój tusze rybne na filety. Pokrój na małe kawałki. Możesz użyć już przygotowanego śledzia w oleju. Wlej olej roślinny i pozwól mu trochę zaparzyć. Kawałki nie muszą być duże, aby były całkowicie marynowane w oleju. Cóż, kości muszą zostać usunięte.
przygotuj sos musztardowy. Wbij jajko do miski, dodaj cukier i zetrzyj.
dodaj musztardę do tej mieszanki i dokładnie zmiel, możesz użyć blendera. Teraz wlej sok z cytryny i olej roślinny, który pozostał po marynowaniu ryby. Ponownie dokładnie wymieszaj lub ubij, aż będzie gładka.
połóż kawałki pachnącego fileta na talerzu lub śledziu i polej sosem. Powtarzamy to, aż ryba się skończy. Górna powinna być warstwą sosu. Wysyłamy nasze arcydzieło do lodówki na kilka godzin. Podawaj lepiej z kromkami chleba żytniego. Smacznego!
przygotuj sos musztardowy. Wbij jajko do miski, dodaj cukier i zetrzyj.
dodaj musztardę do tej mieszanki i dokładnie zmiel, możesz użyć blendera. Teraz wlej sok z cytryny i olej roślinny, który pozostał po marynowaniu ryby. Ponownie dokładnie wymieszaj lub ubij, aż będzie gładka.
połóż kawałki pachnącego fileta na talerzu lub śledziu i polej sosem. Powtarzamy to, aż ryba się skończy. Górna powinna być warstwą sosu. Wysyłamy nasze arcydzieło do lodówki na kilka godzin. Podawaj lepiej z kromkami chleba żytniego. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g