heh z karasia
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę, usuń wnętrzności i płetwy, odetnij głowy i ogony, usuń łuski.
2. Pokrój rybę na kawałki, włóż do głębokiej miski.
3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, połóż na rybie.
4. Marchewki dokładnie umyj, obierz, przetrzyj koreańską tarką do marchwi lub pokrój w małe paski. Dodaj go do pozostałych składników.
4. Posyp rybę, marchewkę i cebulę solą i pieprzem.
5. Rozgrzej olej, wlej do niego paprykę, kalcynuj przez minutę, a następnie napełnij rybą i warzywami tą mieszanką. Wszystko wymieszaj.
6. Dodaj ocet, ponownie wymieszaj.
7. Włóż wszystko do słoika lub innego odpowiedniego pojemnika, włóż do lodówki na jeden dzień.
następnego dnia heh z karasia gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g