kapusta słodko-kwaśna

zaskocz swoich bliskich! Daj im uśmiech na śniadanie!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 53 % 10 g
106 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

kapusta, słodka czerwona papryka, cebula, duża marchewka. Posiekaj wszystko w cienkie paski (marchewki można zetrzeć).

zagotuj marynatę z wymienionych produktów: woda, ocet jabłkowy,. rasa. olej, sól, cukier, liść laurowy, groszek ziela angielskiego,. czarny pieprz groszek. Zagotuj wszystko.

zalej posiekane warzywa gorącą marynatą. Parzyć przez 2 godziny (okresowo mieszać,aby uzyskać równomierność prosa). Możesz jeść. Pyszne!!! Szybko!!! Apetyczny!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy