śledź po holendersku jest niesamowicie pyszny
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.
Krok 3:
Obierz marchewki i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 4:
Pokrój również cienką połowę cytryny.
Krok 5:
Śledzie czyścimy i kroimy na porcje.
Krok 6:
Włóż trochę cebuli do słoika warstwami, a następnie marchewkę, cytrynę, liść laurowy, śledź, sól, pieprz i cukier.
Krok 7:
Powtórz warstwy do samej góry. Ostatnia warstwa to warzywo.
Krok 8:
Zamykamy słoiki szczelnymi pokrywkami i wkładamy do lodówki na 2-3 dni. każdego dnia kilka razy musisz obrócić słoiki, aby marynata była równomiernie rozłożona na rybach.
po tym możesz jeść. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g