pomidory w soku jabłkowym na zimę

Chcesz zaskoczyć gości zimą? Przygotuj takie pomidory na zimę! . Zwykle robię marynatę na bazie wody, a tutaj nie ma wody, a zamiast tego sok jabłkowy, dzięki niemu pomidory nabierają niepowtarzalnego smaku i aromatu. Do gotowania używaj mięsistych pomidorów, miałem & quot; śmietanę & quot;, zamiast jabłkowego można dodać sok jabłkowo-winogronowy. Wydajność-2 litrowe słoiki.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
33 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Moje pomidory. Puszki myjemy i sterylizujemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść liść laurowy i ziele angielskie na dnie słoików. Napełnij słoiki pomidorami

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz przygotuj marynatę: wlej sok jabłkowy do pojemnika, dodaj sól, a jeśli potrzebujesz cukru do smaku ( jeśli sok jest kwaśny) i zagotuj marynatę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidory zalać wrzącą marynatą, przykryć słoiki gotowanymi pokrywkami i pozostawić na pół godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej marynatę z powrotem do miski i ponownie zagotuj. Ząbki obranego czosnku wkładamy do słoików.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ponownie napełnij pomidory wrzącą marynatą i zwiń słoiki. Odwróć słoiki, zawiń w ciepły koc i pozostaw na noc, aż ostygną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pachnące pomidory są gotowe.Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy