skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Proces przygotowania takiej sałatki jest dość prosty. Przepisy na sałatkę Donskoy nie są nieliczne, różnią się zestawem warzyw. Zwykle taka sałatka jest przygotowywana do przyszłego użytku na zimę, kiedy na stronie gotuje się dużo warzyw. A przygotowanie tej sałatki to świetny sposób na szybkie i proste wprowadzenie ich do biznesu. Natychmiast przygotujemy puszki do przedmiotu obrabianego: myjemy je sodą i sterylizujemy w jeden z wygodnych sposobów. Zagotuj pokrywki.
Krok 2:
Ogórki do takiego zbioru nie nadają się nawet do "prezentacji", czyli takie, które nie są zbyt piękne i równe. Ogórki na sałatkę myjemy, odcinamy końcówki po obu stronach i kroimy je w koła lub połówki, ćwiartki kół, jeśli ogórki są duże.
Krok 3:
Pomidory lepiej używać gęstych i niezbyt dojrzałych, aby nie zamieniły się w sałatkę w koncentrat pomidorowy. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę lub małe kawałki o dowolnym kształcie.
Krok 4:
Moja papryka, Wytnij łodygę z nasionami. Miąższ papryki kroimy w paski lub kostki, kto lubi.
Krok 5:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 6:
Obierz cebulę i pokrój na połówki pierścieni.
Krok 7:
Aby uzyskać odrobinę smaku i smaku, możesz dodać kilka ząbków czosnku do liczby składników. Obieramy je z folii i kroimy w małe kostki.
Krok 8:
Ogórki, paprykę, cebulę i marchewkę wkładamy do rondla lub rondla z grubym dnem, wlewamy trochę wody. Podpalamy. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut.
Krok 9:
Następnie dodaj pomidory i czosnek, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Krok 10:
Włóż cukier, sól, liść laurowy, wlej olej roślinny i ocet stołowy. Wymieszaj, aby cukier i sól całkowicie się rozpuściły. Wyłącz ogień.
Krok 11:
Sałatkę układamy w sterylnych słoikach. Zwijamy je pokrywkami. Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć w temperaturze pokojowej pod "futrem" i przechowuj w chłodnym miejscu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g