lekko solone ogórki w 5 minut
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój ogórki na pół w poprzek, a następnie na 4 części wzdłuż. Włóż do miski, a najlepiej natychmiast do torby.
2. Do ogórków dodaj sól, pieprz, posiekaj zioła i czosnek. Wymieszać. Jeśli ogórki są już w torbie-zawiąż i wstrząśnij. Jeśli w misce-po wymieszaniu przenieś do torby i zawiąż.
3. Pozostaw ogórki na 5 minut lub po prostu NA (są smaczniejsze na zimno i nie wpływa to szczególnie na proces solenia).
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g