kapusta prowansalska z papryką

bardzo smaczna sałatka coleslaw! Spróbuj! Sałatka & quot; prowansalska & quot; - być może najłatwiejsza opcja przygotowania pysznej kapusty z warzywami. Chrupiemy całą rodzinę z wielką przyjemnością!
Lenochka5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 64 % 9 g
73 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 30 min

1. Drobno posiekaj kapustę, włóż do głębokiej miski, wlej trochę soli, zmiel ręce, aby kapusta wypuściła sok.

2. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce warzywnej po koreańsku, ułożyć na kapuście.

3. Umyj paprykę, obierz nasiona i łodygi, pokrój w cienkie paski, wyślij po marchewce.

4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę do warzyw, wymieszaj.

5. Wlej schłodzoną przegotowaną wodę do rondla, wlej cukier, wlej esencję octu i olej słonecznikowy, dodaj pozostałą sól, wymieszaj.

6. Gdy kryształy cukru i soli całkowicie się rozpuszczą, wlej marynatę do miski z warzywami, przykryj i ustaw ładunek (litrowy słoik z wodą lub kaszą). Wyślij konstrukcję do lodówki na 4 godziny.

po określonym czasie kapustę można jeść-doskonale uzupełni każdą przystawkę.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy