skład / składniki
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj kapustę, włóż do głębokiej miski, wlej trochę soli, zmiel ręce, aby kapusta wypuściła sok.
2. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce warzywnej po koreańsku, ułożyć na kapuście.
3. Umyj paprykę, obierz nasiona i łodygi, pokrój w cienkie paski, wyślij po marchewce.
4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę do warzyw, wymieszaj.
5. Wlej schłodzoną przegotowaną wodę do rondla, wlej cukier, wlej esencję octu i olej słonecznikowy, dodaj pozostałą sól, wymieszaj.
6. Gdy kryształy cukru i soli całkowicie się rozpuszczą, wlej marynatę do miski z warzywami, przykryj i ustaw ładunek (litrowy słoik z wodą lub kaszą). Wyślij konstrukcję do lodówki na 4 godziny.
po określonym czasie kapustę można jeść-doskonale uzupełni każdą przystawkę.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g