czerwone pomidory po koreańsku na zimę

Jasny półfabrykat pomidora na zimę! Bardzo smaczne! Pomidory według tego przepisu marynuję od trzech lat, zawsze okazuje się bardzo smaczne, półfabrykaty są doskonale przechowywane w piwnicy) spróbuj, nie pożałujesz!
FrancaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 57 % 4 g
36 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Pomidory (powinny być gęste) umyć, pokroić na ćwiartki.

2. Obierz czosnek, pokrój na talerze. Warzywa (koperek, pietruszka, liście chrzanu), posiekaj natkę pietruszki nożem. Pokrój ostrą paprykę w pierścienie.

3. Na dnie słoika kładziemy liść chrzanu, gałązkę koperku, a następnie napełniamy słoik pomidorami, posypując posiekaną natką pietruszki i czosnkiem.

4. Na wierzchu kładziemy liście laurowe, ziarna pieprzu, gałązkę koperku, kilka pierścieni ostrej papryki.

5. Przygotuj marynatę: wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, wlej olej roślinny, ocet, wlej cukier i sól.

6.Sterylizujemy słoiki w przestronnym rondlu z wodą (litrowy słoik - 15 minut ). Po sterylizacji zwijamy puszki blaszanymi pokrywkami, odwracamy do góry nogami, owijamy ciepłym kocem i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia (na 24 godziny). Wydajność-3 litrowe puszki.

przechowujemy w piwnicy.

czekamy na zimę)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal / 100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy