zielone pomidory z ogórkami palce lizać na zimę

Super piękny i smaczny kęs zachwyci Cię surową zimą! Idealny przepis dla tych, którzy zawsze się spieszą, ale bardzo lubią marynaty, słoność itp. Radzę spróbować)
nastjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
29 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

moje warzywa. W ogórkach odcinamy ogony, po czym kroimy ogórki na kawałki (można je ciąć wzdłużnie, można w poprzek, ale można - i tak, i tak jak ja). Fasolę i paprykę zostawiamy w całości - będą one w naszym przygotowaniu raczej dla piękna i"rodzynki". W pomidorach w okolicy łodygi wykonujemy głębokie nakłucia widelcem.

napełnij słoiki mieszanymi warzywami, dodaj ząbki czosnku, a następnie zalej zawartość słoików wrzącą wodą. Przykryj słoiki pokrywkami i odczekaj 15 minut, a następnie wlej wodę do rondla. Dodaj sól, cukier, posiekany koperek, kolendrę do płynu, wymieszaj i podpal patelnię.

zagotuj zawartość garnka, a następnie wlej ocet i spuść marynatę z ognia. Wlej warzywa do słoików gorącą marynatą, zamknij pokrywkami, odwróć i zawiń. Po dniu przenosimy półfabrykaty do przechowywania na zimno.

za dwa tygodnie możesz spróbować! Ale lepiej poczekać na zimę ;)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy