skład / składniki
metoda gotowania
moje warzywa. W ogórkach odcinamy ogony, po czym kroimy ogórki na kawałki (można je ciąć wzdłużnie, można w poprzek, ale można - i tak, i tak jak ja). Fasolę i paprykę zostawiamy w całości - będą one w naszym przygotowaniu raczej dla piękna i"rodzynki". W pomidorach w okolicy łodygi wykonujemy głębokie nakłucia widelcem.
napełnij słoiki mieszanymi warzywami, dodaj ząbki czosnku, a następnie zalej zawartość słoików wrzącą wodą. Przykryj słoiki pokrywkami i odczekaj 15 minut, a następnie wlej wodę do rondla. Dodaj sól, cukier, posiekany koperek, kolendrę do płynu, wymieszaj i podpal patelnię.
zagotuj zawartość garnka, a następnie wlej ocet i spuść marynatę z ognia. Wlej warzywa do słoików gorącą marynatą, zamknij pokrywkami, odwróć i zawiń. Po dniu przenosimy półfabrykaty do przechowywania na zimno.
za dwa tygodnie możesz spróbować! Ale lepiej poczekać na zimę ;)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g