różne warzywa z kapusty na zimę

brokuły z kalafiorem, pomidorami i papryką. Produkt taki jak brokuły, bogaty w ogromną ilość przydatnych witamin i pierwiastków śladowych, dzięki odpowiednim formułom na receptę, staje się bardzo apetyczny i smaczny. A użycie tego warzywa w połączeniu z innymi składnikami zwiększa zapotrzebowanie na tak wspaniały produkt w Twojej kuchni
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 70 % 7 g
34 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto ona, piękno, którego potrzebujemy, aby stworzyć cud. Kapustę brokułową i kolorową namoczyć w osolonej wodzie, aby pozbyć się ewentualnych robaków i umyć pod bieżącą wodą. Demontujemy kwiatostany. Pokrój marchewki w kółka, cebulę w półpierścienie, paprykę w kostkę. Przygotuj marynatę: dodaj ocet, sól, cukier do 3 litrów wody i gotuj przez 2-3 minuty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gdy marynata się zagotuje, umieść warzywa w słoikach pięknie warstwami. Na dnie gałązki pietruszki, cebuli, papryki, marchwi, dalej brokułów, kalafiora, pomidorów i papryki. Zostało trochę miejsca-dodaj kapustę. Wlać gorącą marynatę, zamknąć, odwrócić, owinąć, ostudzić. Okazało się, że 8 słoików po 0,9 l.

nigdy nie robiłem półfabrykatów z brokułami. Postanowiłem spróbować. Czekam, aż będzie można otworzyć i skosztować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy