Tatar z łososia
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój łososia i szalotkę w kostkę, dopraw oliwą z oliwek i marynuj w lodówce przez 30 minut.
2. Zetrzyj awokado i wymieszaj z sosem wasabi.
3. Włóż łososia z cebulą do formy, ułóż przygotowane awokado z wasabi na wierzchu.
4. Skropić sosem sojowym.
5. Udekoruj gotowe danie ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Wasabi - 143 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g