Tatar z łososia

dla miłośników oryginalnych przekąsek rybnych. Bardzo smaczne! Nie zapomnij, Tatar kroi się na bardzo małe kawałki. To tylko Boska przekąska!Ryba z mieszanką wasabi i awokado... okazuje się, że jest to bardzo harmonijne połączenie. Koniecznie spróbuj!
Lisa MAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 19 % 6 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 55 min

1. Pokrój łososia i szalotkę w kostkę, dopraw oliwą z oliwek i marynuj w lodówce przez 30 minut.
2. Zetrzyj awokado i wymieszaj z sosem wasabi.
3. Włóż łososia z cebulą do formy, ułóż przygotowane awokado z wasabi na wierzchu.
4. Skropić sosem sojowym.
5. Udekoruj gotowe danie ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Wasabi - 143   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy