jak marynować mrożone grzyby miodowe

pyszne pachnące grzyby przez cały rok bez szkodliwych dodatków! Nie wyobrażam sobie zimy bez marynowanych grzybów. Sama jest daleka od zbierania grzybów, boję się kupować na rynku, ale znalazłem dla siebie doskonałe wyjście - marynowanie mrożonych grzybów miodowych! Możesz też zrobić to, co chcę - z czosnkiem lub bez, z cebulą lub goździkami... Nie mogłem pomyśleć, jakie to szybkie i proste-dzięki internetowi za pomoc :)
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
22 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przejdźmy do" magii " marynowania:

1. Wlej wodę do dużego rondla i podpal. Gdy woda się zagotuje, wrzuć do niej zamrożone grzyby miodowe i ponownie zagotuj, gotuj przez około 10 minut.
2. Podczas gotowania grzybów zajmiemy się marynatą. Wlej wodę do rondla, do którego dodajemy ocet, cukier, sól, pokrojony czosnek i przyprawy według uznania (mam ziarna pieprzu, goździki i Lavrushka).
3. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
4. Spuść wodę z gotowanych grzybów miodowych i włóż je do marynaty, która wciąż się gotuje. Konieczne jest gotowanie grzybów w marynacie przez kolejne 10 minut, po czym wyłącz ogrzewanie i pozwól mu ostygnąć.
5. Gdy grzyby miodowe ostygną, przenosimy je do czystych słoików, obficie zalewamy marynatą i szczelnie zamykamy pokrywkami. Przechowywać w lodówce.

w ciągu jednego dnia grzyby miodowe będą gotowe i będziesz mógł się nimi cieszyć.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g
  • Mrożone grzyby miodowe - 23   kcal/100g

Podobne przepisy