skład / składniki
metoda gotowania
przejdźmy do" magii " marynowania:
1. Wlej wodę do dużego rondla i podpal. Gdy woda się zagotuje, wrzuć do niej zamrożone grzyby miodowe i ponownie zagotuj, gotuj przez około 10 minut.
2. Podczas gotowania grzybów zajmiemy się marynatą. Wlej wodę do rondla, do którego dodajemy ocet, cukier, sól, pokrojony czosnek i przyprawy według uznania (mam ziarna pieprzu, goździki i Lavrushka).
3. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
4. Spuść wodę z gotowanych grzybów miodowych i włóż je do marynaty, która wciąż się gotuje. Konieczne jest gotowanie grzybów w marynacie przez kolejne 10 minut, po czym wyłącz ogrzewanie i pozwól mu ostygnąć.
5. Gdy grzyby miodowe ostygną, przenosimy je do czystych słoików, obficie zalewamy marynatą i szczelnie zamykamy pokrywkami. Przechowywać w lodówce.
w ciągu jednego dnia grzyby miodowe będą gotowe i będziesz mógł się nimi cieszyć.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g