ubity kawior gromadnika

przepyszna przekąska do różnych potraw z kawioru gromadnika! Spróbuj! Wspaniała przekąska, która dobrze komponuje się z ziemniakami gotowanymi na różne sposoby. Bardzo smaczne!
Mila-MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 89 % 47 g
węglowodany 2 % 1 g
433 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

jeśli to konieczne, rozmroź kawior wcześniej. Ale musisz to zrobić w lodówce, na przykład przenosząc ją tam z zamrażarki na noc. Sól rozmrożonego kawioru, dodaj ocet. Teraz ubijaj kawior z dużą prędkością przez 10 minut.

zacznij stopniowo wlewać masło, kontynuując ubijanie. Gdy kawior zmieni kolor na biały, możesz przestać bić. W tym momencie dodaj sól i ocet, jeśli chcesz.

obierz cebulę, posiekaj dość drobno i włóż do kawioru. Ubijaj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty. Następnie dodaj majonez i wymieszaj. Usuń powstałą masę do lodówki na kilka godzin, po czym możesz podać ją do stołu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kawior gromadnika - 365   kcal/100g

Podobne przepisy