ubity kawior gromadnika
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
jeśli to konieczne, rozmroź kawior wcześniej. Ale musisz to zrobić w lodówce, na przykład przenosząc ją tam z zamrażarki na noc. Sól rozmrożonego kawioru, dodaj ocet. Teraz ubijaj kawior z dużą prędkością przez 10 minut.
zacznij stopniowo wlewać masło, kontynuując ubijanie. Gdy kawior zmieni kolor na biały, możesz przestać bić. W tym momencie dodaj sól i ocet, jeśli chcesz.
obierz cebulę, posiekaj dość drobno i włóż do kawioru. Ubijaj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty. Następnie dodaj majonez i wymieszaj. Usuń powstałą masę do lodówki na kilka godzin, po czym możesz podać ją do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g