pomidory nadziewane przyprawami na zimę

idealny zacier-pyszne zarówno same pomidory, jak i nadzienie! Wszystko w porządku! Pomidory we własnym soku-dla tych hostess, które chcą pysznych pomidorów i nowych przepisów z ich użyciem. Jednak w wielu miastach taki przedmiot nie jest sprzedawany (jeśli w ogóle, jest sprzedawany w puszkach o pojemności 400 i 800 ml). Do słoika musisz wziąć gęste małe pomidory, takie jak śmietana, a do soku - soczyste i bardzo czerwone owoce. Przepis podaje się na litrowy słoik.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
27 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Umyj i osusz pomidory na puszkę. Dobrze umyj słoik. Włóż pomidory do słoika, dodaj liść laurowy i przyprawy. Zalej pomidory wrzącą wodą, przykryj i pozostaw do ostygnięcia na 20 minut.
2. Umyj pomidory na sok i zrób z nich sok bez skórki i nasion. Sposobów jest wiele. Wlej sok do rondla i zagotuj. Dodaj sól i cukier - na każdy litr soku łyżkę soli i cukru.
3. Odcedź pomidory i zamiast tego wlej wrzący sok pomidorowy. Zamknij pokrywkę, odwróć i zawiń, aż ostygnie.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy