pomidory nadziewane przyprawami na zimę
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i osusz pomidory na puszkę. Dobrze umyj słoik. Włóż pomidory do słoika, dodaj liść laurowy i przyprawy. Zalej pomidory wrzącą wodą, przykryj i pozostaw do ostygnięcia na 20 minut.
2. Umyj pomidory na sok i zrób z nich sok bez skórki i nasion. Sposobów jest wiele. Wlej sok do rondla i zagotuj. Dodaj sól i cukier - na każdy litr soku łyżkę soli i cukru.
3. Odcedź pomidory i zamiast tego wlej wrzący sok pomidorowy. Zamknij pokrywkę, odwróć i zawiń, aż ostygnie.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g