przepis na cukinię pod wódką na zimę

marynuj cukinię-wódka jest szczególnie łatwa do picia z taką przekąską! . W naszej rodzinie żadne wakacje nie są kompletne bez marynowanej cukinii jako przekąski. Mężczyźni naprawdę lubią taką przekąskę, a kobiety chętnie piją szklankę! Chrupiące, aromatyczne , soczyste-spróbuj!
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
12 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 h

Przygotuj i wysterylizuj 2 słoiki po 750 ml.
Przekrój przyprawy na pół i ułóż na dnie każdego słoika. Dodaj kwiatostan kopru.
cukinię pokroić w pierścienie, włożyć do słoików. Połóż kilka kwiatostanów kopru na wierzchu.

wymieszaj sól z wodą, zagotuj solankę. Cukinię zalać solanką, odstawić na 2-3 minuty. Odcedź solankę z powrotem do rondla, zagotuj. I ponownie wlej cukinię na 5-7 minut.
następnie odcedź do ponownego wrzenia. Dodaj łyżkę octu do każdego słoika i zalej przegotowaną solanką, zwiń cukinię.

pozostaw słoiki do góry nogami przykryte ręcznikiem, aż ostygną. Następnie umieść w miejscu przechowywania.

Wesołych Świąt i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy