jabłka w occie winnym z syropem klonowym na zimę w słoikach
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj wszystkie składniki oprócz jabłek w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować syrop na małym ogniu przez 20-30 minut.
jabłka nie są konieczne do spłukania, obierania i wycinania środka. Konieczne jest tylko prostopadłe do łodygi, aby pokroić jabłka w pierścienie o grubości 1 cm.
następnie dodaj jabłka do syropu i gotuj je w syropie przez kolejne 10 minut.
weź małe puszki. Jeśli planowane jest długotrwałe przechowywanie, słoiki należy wysterylizować. Ułóż jabłka w słoikach, wlej syrop do góry. Zwiń słoiki pokrywkami. W razie potrzeby sterylizuj pokrywki wrzącą wodą.
niech jabłka ostygną pod kołdrą i można je wysłać do miejsca przechowywania.
smacznego kulinarnego doświadczenia i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Laska cynamonu - 261 kcal/100g