jabłka w occie winnym z syropem klonowym na zimę w słoikach

konserwuj marynowane jabłka-świetny dodatek do dań mięsnych! Przyjaciel z Kanady przyniósł do niego syrop klonowy i ten przepis na marynowane jabłka. Próbowałem gotować i byłem zachwycony. Z tymi jabłkami powstają bardzo smaczne dania mięsne. Można je stosować zarówno w procesie gotowania, jak i samodzielnie jako dodatek do mięsa. A same jabłka są po prostu objadaniem się!
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
51 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

wymieszaj wszystkie składniki oprócz jabłek w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować syrop na małym ogniu przez 20-30 minut.

jabłka nie są konieczne do spłukania, obierania i wycinania środka. Konieczne jest tylko prostopadłe do łodygi, aby pokroić jabłka w pierścienie o grubości 1 cm.

następnie dodaj jabłka do syropu i gotuj je w syropie przez kolejne 10 minut.

weź małe puszki. Jeśli planowane jest długotrwałe przechowywanie, słoiki należy wysterylizować. Ułóż jabłka w słoikach, wlej syrop do góry. Zwiń słoiki pokrywkami. W razie potrzeby sterylizuj pokrywki wrzącą wodą.

niech jabłka ostygną pod kołdrą i można je wysłać do miejsca przechowywania.

smacznego kulinarnego doświadczenia i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy