przekąska śledziowa pod pomarańczą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z octu, wody i cukru przygotuj marynatę i zalej cebulę pokrojoną w półpierścienie.
Krok 2:
Zmiel filety śledziowe na małe kostki i ułóż na talerzu.
Krok 3:
Ostrożnie ułóż marynowaną cebulę na śledziu.
Krok 4:
Obrana pomarańcza, podzielona na kliny, pokrojona w kostkę i ułożona na cebuli. Wstaw do lodówki, aby ostygła. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g