przekąska śledziowa pod pomarańczą

bardzo niezwykłe! Może służyć jako dekoracja stołu. Niezwykłe połączenie smaków, orzeźwiające.
lanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 38 % 6 g
81 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Z octu, wody i cukru przygotuj marynatę i zalej cebulę pokrojoną w półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel filety śledziowe na małe kostki i ułóż na talerzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie ułóż marynowaną cebulę na śledziu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obrana pomarańcza, podzielona na kliny, pokrojona w kostkę i ułożona na cebuli. Wstaw do lodówki, aby ostygła. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy