Sałatka Funchoza z pysznym koreańskim dressingiem

tajny sposób na tankowanie funchozy! Okazuje się lepiej niż w restauracji! Istnieje wiele dressingów do funchozy (prawdopodobnie, podobnie jak przepisy na barszcz). Ten opatrunek, który bardzo polecam, wyróżnia się obecnością wrzącego oleju. Natychmiastowe ciepło uwalnia smaki i aromaty każdego składnika, a Funchoza wychodzi świetnie.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 59 % 27 g
235 kcal
IG: 19 / 81 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Umieść czajnik i patelnię z olejem (trochę) na kuchence.
2. Pokrój mięso na cienkie, długie kawałki i szybko smaż na patelni, aż będzie miękkie. Makaron zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 minut. Następnie odcedź, wrzuć makaron do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
3. Paprykę i ogórki pokroić w paski, zetrzeć marchewki na specjalnej tarce (lub na zwykłej lub pokroić w cienkie paski). Posiekaj małą wiązkę zieleni kolendry. Umieść wszystko w dużej misce. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy i wymieszaj.
4. Przenieś makaron do miski (możesz wycisnąć z niego płyn i rozerwać lub pokroić na kawałki).
5. Na wierzchu, na środku zjeżdżalni z makaronem, umieść posiekany czosnek. Rozgrzej olej. Wlej go na czosnek. Dobrze wymieszaj sałatkę.
6. Dodaj ocet, świeżo zmielony pieprz i zmielone ziarna kolendry między palcami.
7. Dobrze wymieszaj sałatkę i pozostaw na godzinę w lodówce, aby zaparzyć.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal / 100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal / 100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g
  • Mieszanka groszku pieprzowego - 231   kcal/100g

Podobne przepisy