skład / składniki
metoda gotowania
Okrę należy najpierw marynować w lodówce przez dwa do trzech dni. Do tego:
- zetrzyj winogrona tłuczkiem na kleik, odciągnij cały sok;
- papryczki chili obrać z ziaren i błon, drobno posiekać;
- wymieszaj sok i posiekaną paprykę;
- umyj okrę, pokrój w krążki sałatkowe;
- zalej okrę marynatą i wstaw do lodówki na wymagany czas.
kiedy okra zostanie marynowana, możesz zacząć przygotowywać sałatkę do stołu:
- Wytnij łodygę z liści kapusty pekińskiej, rozerwij na średnie kawałki w głębokiej misce;
- jeśli kukurydza jest kachana, odetnij ziarna;
- marchewki pokroić w plasterki;
- pokrój paprykę w plastry;
- seler-półpierścienie.
połącz wszystkie pokrojone części w jednym naczyniu. Tam też okra.
dodaj oleje i sole do smaku. Dopraw sokiem winogronowym. Do dressingu użyj świeżego soku winogronowego. Chociaż, jeśli ci się podoba, możesz również użyć marynaty do sosu sałatkowego, w którym marynowano okrę.
Przenieś gotową sałatkę do naczynia do serwowania i podawaj! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sok winogronowy - 54 kcal/100g
- Okra - 33 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g