skład / składniki
metoda gotowania
1. Fasolę należy namoczyć przez noc w zimnej wodzie.
2. Rano spuść wodę, zalej fasolę świeżą wodą i gotuj do miękkości (miękkości).
3. Umyj pomidory, pokrój na połówki, pokrój łodygi. Następnie zmiksuj pomidory za pomocą blendera.
4. Umyj marchewki, obierz, zetrzyj na grubej tarce.
5. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
6. Paprykę również umyj, usuń nasiona wraz z łodygami, krojąc paprykę na połówki wzdłuż. Pokrój paprykę w półpierścienie.
7. Umieść wszystkie warzywa w dużym rondlu.
8. Dodaj cukier i sól do warzyw, wymieszaj. Umieść patelnię na średnim ogniu.
9. Doprowadź zawartość garnka do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ciepło i gotuj, aż warzywa będą gotowe (15-20 minut).
10. 5 minut przed końcem gotowania dodaj fasolę.
11. 1-2 minuty przed końcem gotowania wlej ocet, wymieszaj. Spróbuj soli i cukru, w razie potrzeby dodaj je.
12. Natychmiast włóż gorącą mieszaninę do przygotowanych wcześniej wysterylizowanych słoików, zwiń pokrywki (również sterylne).
13. Owiń słoiki do góry nogami kocem lub kocem, aż ostygną. Następnie umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g