barszcz na zimę z fasolą

przygotuj warzywa jesienią, aby jeść pyszny i zdrowy Barszcz zimą! Dzielę się z wami ulubionym przepisem na barszcz na zimę z fasolą. Nawiasem mówiąc, przygotowanie stołu jest dobre, że możesz nie tylko bardzo szybko ugotować pyszny i pachnący barszcz, ale także podać go na stole jako dodatek do różnych potraw - sałatki. Te produkty wystarczą na 3,5 litra przedmiotu obrabianego.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 77 % 10 g
57 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

Czas gotowania: 11 h 35 min

1. Fasolę należy namoczyć przez noc w zimnej wodzie.
2. Rano spuść wodę, zalej fasolę świeżą wodą i gotuj do miękkości (miękkości).
3. Umyj pomidory, pokrój na połówki, pokrój łodygi. Następnie zmiksuj pomidory za pomocą blendera.
4. Umyj marchewki, obierz, zetrzyj na grubej tarce.
5. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
6. Paprykę również umyj, usuń nasiona wraz z łodygami, krojąc paprykę na połówki wzdłuż. Pokrój paprykę w półpierścienie.
7. Umieść wszystkie warzywa w dużym rondlu.
8. Dodaj cukier i sól do warzyw, wymieszaj. Umieść patelnię na średnim ogniu.
9. Doprowadź zawartość garnka do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ciepło i gotuj, aż warzywa będą gotowe (15-20 minut).
10. 5 minut przed końcem gotowania dodaj fasolę.
11. 1-2 minuty przed końcem gotowania wlej ocet, wymieszaj. Spróbuj soli i cukru, w razie potrzeby dodaj je.
12. Natychmiast włóż gorącą mieszaninę do przygotowanych wcześniej wysterylizowanych słoików, zwiń pokrywki (również sterylne).
13. Owiń słoiki do góry nogami kocem lub kocem, aż ostygną. Następnie umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy