heh z Coho

ugotuj Koreański He z Coho-pysznej i delikatnej czerwonej ryby! He to popularne tradycyjne danie kuchni koreańskiej, które zwykle jest mięsem lub rybą gotowaną przez marynowanie. Nie trzeba dodawać, że heh jest zawsze bardzo smaczny, ale heh z Coho jest po prostu niezrównany. Jeśli jeszcze tego nie próbowałeś, polecam!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 23 % 7 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 40 min

więc dla heh konieczne jest:

1. Zmiel cebulę kilkoma szczyptami soli, odstaw na bok.
2. Oczyść Coho, opłucz i pokrój na filety.
3. Pokrój filety w paski o grubości 1 centymetra. Aby lepiej pokroić filet, można go wstępnie lekko zamrozić.
4. Delikatnie wymieszaj rybę z solą, kolendrą, czarną i czerwoną mieloną papryką.
5. Dodaj ocet i sos sojowy, wymieszaj.
6. Marynuj pod uciskiem przez 2 godziny.
7. Połącz rybę z cebulą i wymieszaj.
8. Rozgrzej olej prawie do wrzenia i delikatnie zalej go heh, ostudź.
9. Schłodzony heh jest gotowy do podania od razu lub możesz pozwolić mu parzyć przez 6-8 godzin w lodówce.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Coho - 140   kcal/100g

Podobne przepisy