heh z Coho
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
więc dla heh konieczne jest:
1. Zmiel cebulę kilkoma szczyptami soli, odstaw na bok.
2. Oczyść Coho, opłucz i pokrój na filety.
3. Pokrój filety w paski o grubości 1 centymetra. Aby lepiej pokroić filet, można go wstępnie lekko zamrozić.
4. Delikatnie wymieszaj rybę z solą, kolendrą, czarną i czerwoną mieloną papryką.
5. Dodaj ocet i sos sojowy, wymieszaj.
6. Marynuj pod uciskiem przez 2 godziny.
7. Połącz rybę z cebulą i wymieszaj.
8. Rozgrzej olej prawie do wrzenia i delikatnie zalej go heh, ostudź.
9. Schłodzony heh jest gotowy do podania od razu lub możesz pozwolić mu parzyć przez 6-8 godzin w lodówce.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Coho - 140 kcal/100g