Gorloder z czosnkiem na zimę
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Moje pomidory.
2. Obieramy czosnek, myjemy chrzan i obieramy za pomocą Krajarki do warzyw (pozwala to cienko usunąć skórkę).
3. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy pod bieżącą wodą.
4. Papryczki chili są również czyszczone z nasion (można je pozostawić dla większej ostrości).
5. Zmiel przygotowane warzywa (pomidory, papryka, papryka chili, chrzan, czosnek) do stanu papkowatego za pomocą maszynki do mięsa.
5. Cóż, masa jest gotowa. Teraz dodaj sól i cukier, wlej olej roślinny i ocet, wymieszaj.
6. Sterylizujemy słoiki (jestem w kuchence mikrofalowej) i napełniamy je gotowym gardłem. Przechowujemy obrabiany przedmiot w chłodzie.
udane eksperymenty kulinarne dla Ciebie i dobry nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g