Gorloder z czosnkiem na zimę

znajoma przekąska z nowym składnikiem. Nie przegap! Lubisz ostre? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Ponieważ uwielbiam eksperymentować, nieco zmieniłem klasyczny przepis gorlodera, dodając do niego paprykę. Okazało się pyszne, spróbuj I ty.
EleanorAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 73 % 8 g
51 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Moje pomidory.

2. Obieramy czosnek, myjemy chrzan i obieramy za pomocą Krajarki do warzyw (pozwala to cienko usunąć skórkę).

3. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy pod bieżącą wodą.

4. Papryczki chili są również czyszczone z nasion (można je pozostawić dla większej ostrości).

5. Zmiel przygotowane warzywa (pomidory, papryka, papryka chili, chrzan, czosnek) do stanu papkowatego za pomocą maszynki do mięsa.

5. Cóż, masa jest gotowa. Teraz dodaj sól i cukier, wlej olej roślinny i ocet, wymieszaj.

6. Sterylizujemy słoiki (jestem w kuchence mikrofalowej) i napełniamy je gotowym gardłem. Przechowujemy obrabiany przedmiot w chłodzie.

udane eksperymenty kulinarne dla Ciebie i dobry nastrój!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal / 100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy