mięso w occie winogronowym

idealna marynata do grilla. Bardzo smaczne! To charakterystyczny przepis mojego męża-marynuje szaszłyki tylko w occie winogronowym. Mięso jest miękkie, soczyste, delikatne i bardzo smaczne. Ogólnie polecam spróbować! Nawiasem mówiąc, marynata jest idealna nie tylko do wieprzowiny, ale także do wołowiny.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 54 % 13 g
węglowodany 4 % 1 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 30 min

1. Mięso umyć i grubo posiekać.
2. Cebulę obrać i pokroić w grube krążki.
3. Wymieszaj ocet z wodą, przyprawami, solą i pieprzem.
4. Wlej połowę marynaty do rondla, połóż mięso, cebulę na wierzchu, wymieszaj i zalej resztą marynaty. Marynata powinna przykryć mięso.
5. Marynuj mięso pod przykryciem przez 4 godziny, po czym możesz przejść bezpośrednio do jego przygotowania.

pyszne kebaby!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet winogronowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy