mięso w occie winogronowym
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso umyć i grubo posiekać.
2. Cebulę obrać i pokroić w grube krążki.
3. Wymieszaj ocet z wodą, przyprawami, solą i pieprzem.
4. Wlej połowę marynaty do rondla, połóż mięso, cebulę na wierzchu, wymieszaj i zalej resztą marynaty. Marynata powinna przykryć mięso.
5. Marynuj mięso pod przykryciem przez 4 godziny, po czym możesz przejść bezpośrednio do jego przygotowania.
pyszne kebaby!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet winogronowy - 14 kcal/100g