pieczarki w marynacie na zimę

Przygotuj przepyszne pieczarki i ciesz się zimą! Świetny przepis na marynowane pieczarki. Bardzo łatwe w przygotowaniu i szybkie. Takie grzyby można jeść jako przekąskę lub dodać do sałatki. Podczas gotowania możesz użyć dowolnej zieleni według własnego gustu.
Kostka RubikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 71 % 12 g
węglowodany 12 % 2 g
126 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Umyj grzyby, duże-pokrój na pół.
2. Umyj i posiekaj czosnek i zioła.
3. Do grzybów dodaj olej, przyprawy, sól i cukier. Gotować na wolnym ogniu przez 12 minut po ugotowaniu. Dodaj czosnek i zioła 2 minuty przed końcem gotowania.
4. Wlej ocet, przykryj i trzymaj w ogniu jeszcze przez 1 minutę.
5. Przenieś grzyby do sterylnych słoików i zwiń. Przechowywać w chłodnym miejscu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy