zielone pomidory lizać palce na zimę w plasterkach

zbiór zielonych pomidorów? Tak, dokładnie! Celowo zrywam pomidory, które nie są Dojrzałe, lekko brązowe, aby zamknąć marynowane pomidory na zimę! Nie żałuj kilograma lub dwóch, spróbuj-będziesz mile zaskoczony)
VesıleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
29 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

1. Umyj pomidory, pokrój na ćwiartki(małe-na pół), pokrój łodygę.

2. Obierz czosnek, pokrój na talerze.

3. Rozłóż goździki, ziele angielskie i czarny groszek na dnie sterylnych słoików.

4. Kawałki pomidorów układamy w słoikach z przyprawami, przesuwając je na talerze czosnkowe.

5. Wlej wodę do rondla, wlej sól i cukier, rozłóż liść laurowy, Wyślij do ognia i gotuj przez 4 minuty od momentu wrzenia, a następnie wlej ocet.

6. Napełnij słoiki z pomidorami marynatą, przykryj sterylnymi pokrywkami.

7. W dużym rondlu z wysokim bokiem umieszczamy puste puszki, umieszczając pod nimi lniany ręcznik kuchenny. Wlej gorącą wodę do rondla, aby dotarła do ramion słoika. Sterylizuj w ciągu 20 minut od momentu wrzenia.

8. Cóż, ostatni "szlif" - zwijamy puszki, odwracamy do góry nogami, owijamy w ciepły koc (koc) i zostawiamy na jeden dzień, po czym wkładamy do spiżarni.

te puste miejsca nie pozostaną długo, ponieważ zawartość jest bardzo smaczna!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy