zielone pomidory koktajlowe na zimę palce lizać

pikantna przekąska będzie atrakcją świątecznego stołu! Bardzo pikantna, pikantna, całkowicie oryginalna przekąska. Jeśli jeszcze nie próbowałeś gotować takiego cudu, nie wahaj się - na pewno twoi bliscy polubią. O ile oczywiście lubią ostre :)
leno4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
13 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Obierz czosnek, umyj i osusz kolendrę, usuń łodygę i nasiona z papryki chili. Teraz drobno posiekaj czosnek, kolendrę i chili, a następnie wymieszaj.

2. Pomidory wstępnie umyte i wysuszone ręcznikiem papierowym przecinamy krzyż na krzyż (około dwóch trzecich głębokości), napełniamy przygotowaną mieszanką.

3. Pomidory układamy w wysterylizowanych słoikach. Potrzebujesz trzech puszek 0,5 l.

4. Przygotowujemy marynatę, dla której gotujemy wodę, wkładamy do niej sól, mieszamy, aby się rozpuściła, wlewamy ocet i usuwamy patelnię z ognia.

5. Napełnij pomidory gotową marynatą, zwiń słoiki sterylnymi pokrywkami.

6. Owijamy słoiki z pomidorami w koc na jeden dzień. Puszki powinny być odwrócone.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy