zielone pomidory koktajlowe na zimę palce lizać
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz czosnek, umyj i osusz kolendrę, usuń łodygę i nasiona z papryki chili. Teraz drobno posiekaj czosnek, kolendrę i chili, a następnie wymieszaj.
2. Pomidory wstępnie umyte i wysuszone ręcznikiem papierowym przecinamy krzyż na krzyż (około dwóch trzecich głębokości), napełniamy przygotowaną mieszanką.
3. Pomidory układamy w wysterylizowanych słoikach. Potrzebujesz trzech puszek 0,5 l.
4. Przygotowujemy marynatę, dla której gotujemy wodę, wkładamy do niej sól, mieszamy, aby się rozpuściła, wlewamy ocet i usuwamy patelnię z ognia.
5. Napełnij pomidory gotową marynatą, zwiń słoiki sterylnymi pokrywkami.
6. Owijamy słoiki z pomidorami w koc na jeden dzień. Puszki powinny być odwrócone.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g