skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić Adjikę z czerwonej papryki bez pomidora?
1. Dokładnie opłucz paprykę, usuń łodygi i Nasiona, ponownie spłucz.
2. Obierz czosnek.
3. Paprykę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa za pomocą sitka z najmniejszymi otworami (można zmielić w blenderze).
4. Wlej odpowiednią ilość soli i cukru do powstałej masy, wlej ocet.
5. Wymieszaj masę i pozostaw na 15 minut.
6. Po odczekaniu określonego czasu ponownie wymieszaj Adjikę i włóż do czystych, suchych, sterylnych słoików. Zamknij przegotowanymi pokrywkami.
takie puste miejsca są przechowywane tylko na zimno.
Gotuj z inspiracją, pyszna adjika dla Ciebie!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g

