adjika z czerwonej papryki bez pomidora

Adjika bez pomidora? Tak! I bardzo smaczne! Mój ulubiony przepis to najszybszy kęs, jaki można sobie wyobrazić! Nie gotuj, nie sterylizuj, wszystko jest bardzo proste, a co najważniejsze - Mega-smak! Jedyne, ostrzegam: obierz ostrą paprykę tylko w gumowych rękawiczkach, w przeciwnym razie możesz się poparzyć!
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 12 g
56 kcal
IG: 58 / 0 / 42

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

jak zrobić Adjikę z czerwonej papryki bez pomidora?

1. Dokładnie opłucz paprykę, usuń łodygi i Nasiona, ponownie spłucz.

2. Obierz czosnek.

3. Paprykę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa za pomocą sitka z najmniejszymi otworami (można zmielić w blenderze).

4. Wlej odpowiednią ilość soli i cukru do powstałej masy, wlej ocet.

5. Wymieszaj masę i pozostaw na 15 minut.

6. Po odczekaniu określonego czasu ponownie wymieszaj Adjikę i włóż do czystych, suchych, sterylnych słoików. Zamknij przegotowanymi pokrywkami.

takie puste miejsca są przechowywane tylko na zimno.

Gotuj z inspiracją, pyszna adjika dla Ciebie!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy