Koreańskie pomidory marchewkowe na zimę

lubisz przekąski po koreańsku? Przygotuj się na zimę! Mój mąż i ja jesteśmy fanami kuchni koreańskiej, więc mamy wiele półfabrykatów z tej serii. Podzielę się z wami jednym prostym przepisem, ale jaki pyszny! Próbować ;)
BezstAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 50 % 7 g
84 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

1. Umyj pomidory, grubo posiekaj, Wytnij miejsca, w których były łodygi.

2. Obierz paprykę z nasion, usuń łodygi, umyj, pokrój w cienkie paski.

3. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce do warzyw w stylu koreańskim.

4. Obierz również czosnek ,wyciśnij przez prasę (możesz zmiażdżyć tłuczkiem, jeśli jest to wygodne).

5. Umyj pietruszkę, posiekaj ostrym nożem.

6. Wybierz mocną torebkę celofanową, włóż do niej przygotowane pomidory, paprykę, marchewkę, kleik czosnkowy i posiekaną natkę pietruszki, a następnie wlej olej roślinny, dodaj cukier i sól.

7. Rozcieńczyć esencję octu w zimnej wodzie (około 100 ml) i również wlać do torby.

8. Mocno zawiąż torebkę sznurkiem, energicznie potrząśnij torebką kilka razy, aby równomiernie rozprowadzić marynatę.

9. Wyślij torbę do lodówki na godzinę.

10. Włóż zawartość torby do wstępnie wysterylizowanych słoików, zwiń blaszanymi pokrywkami.

takie pomidory są przechowywane w piwnicy z hukiem:) 4-6 miesięcy.

i Niech zima nie będzie taka surowa)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy