skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj pomidory, grubo posiekaj, Wytnij miejsca, w których były łodygi.
2. Obierz paprykę z nasion, usuń łodygi, umyj, pokrój w cienkie paski.
3. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce do warzyw w stylu koreańskim.
4. Obierz również czosnek ,wyciśnij przez prasę (możesz zmiażdżyć tłuczkiem, jeśli jest to wygodne).
5. Umyj pietruszkę, posiekaj ostrym nożem.
6. Wybierz mocną torebkę celofanową, włóż do niej przygotowane pomidory, paprykę, marchewkę, kleik czosnkowy i posiekaną natkę pietruszki, a następnie wlej olej roślinny, dodaj cukier i sól.
7. Rozcieńczyć esencję octu w zimnej wodzie (około 100 ml) i również wlać do torby.
8. Mocno zawiąż torebkę sznurkiem, energicznie potrząśnij torebką kilka razy, aby równomiernie rozprowadzić marynatę.
9. Wyślij torbę do lodówki na godzinę.
10. Włóż zawartość torby do wstępnie wysterylizowanych słoików, zwiń blaszanymi pokrywkami.
takie pomidory są przechowywane w piwnicy z hukiem:) 4-6 miesięcy.
i Niech zima nie będzie taka surowa)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g