łopatka wieprzowa marynowana

niesamowicie smaczne mięso pieczone z grzybami. Ze względu na marynatę łopatka wieprzowa jest po prostu miękka, spróbuj!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 4 % 1 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

umyj mięso, oddziel je od "filmu", pokrój na porcje, ale nie przycinaj do końca, aby uzyskać"książkę". Usuń skórkę z pomidora i przetrzyj przez durszlak. Umieść nasze mięso w powstałej masie pomidorowej i pozostaw do marynowania na jeden dzień.

po dniu wyjmij mięso, umyj pieczarki i pokrój w pierścienie. Umieść grzyby w każdym kawałku mięsa.

posyp przyprawami i solą na wierzchu (nie potrzebujesz dużo soli, mięso jest już wystarczająco słone z powodu marynaty), zetrzyj stopiony ser na drobnej tarce, zawiń wszystko w folię, ostrożnie, aby nie było pęknięć.

połóż na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku.

piec w temperaturze 200 stopni. 40 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Łopatka wieprzowa - 257   kcal/100g

Podobne przepisy