łopatka wieprzowa marynowana
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj mięso, oddziel je od "filmu", pokrój na porcje, ale nie przycinaj do końca, aby uzyskać"książkę". Usuń skórkę z pomidora i przetrzyj przez durszlak. Umieść nasze mięso w powstałej masie pomidorowej i pozostaw do marynowania na jeden dzień.
po dniu wyjmij mięso, umyj pieczarki i pokrój w pierścienie. Umieść grzyby w każdym kawałku mięsa.
posyp przyprawami i solą na wierzchu (nie potrzebujesz dużo soli, mięso jest już wystarczająco słone z powodu marynaty), zetrzyj stopiony ser na drobnej tarce, zawiń wszystko w folię, ostrożnie, aby nie było pęknięć.
połóż na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku.
piec w temperaturze 200 stopni. 40 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Łopatka wieprzowa - 257 kcal/100g