skład / składniki
metoda gotowania
najpierw gotuję młodą wieprzowinę i ziemniaki, które następnie kroję w średniej wielkości kostkę. Marynowane grzyby są dokładnie myte i kruszone cienkimi długimi słomkami. Myję cebulę. Drobno posiekaj jedną z cebul. Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj sałatkę. Na koniec kroję drugą cebulę w cienkie pierścienie i dekoruję nimi jedzenie przed podaniem. W nastroju mogę nawet ozdobić krążkami sera kiełbasianego z usuniętym środkiem lub plasterkami ananasa w puszkach. Cóż, jeśli przed przybyciem Gości jest czas, aby trzymać sałatkę w lodówce przez co najmniej kilka godzin. Metoda ekspresowa jest również bardzo dobra, jeśli wszyscy są głodni i nadszedł czas na stół: piętnaście minut w zamrażarce. Ta sałatka ma tylko jedną poważną wadę-kończy się zbyt szybko, bez względu na to, jak wiele innych potraw jest na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g