bakłażan marynowany w winie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
czy kiedykolwiek próbowałeś bakłażana marynowanego w winie. Nie? Ile straciłeś! Nawet królowie nie wstydzą się postawić takiego jedzenia na stole. Ten przepis kulinarny był testowany przez długi czas u matki bliskiej przyjaciółki. Zawsze je przygotowywała, gdybyśmy szli na piknik. A teraz dzielę się z Tobą bakłażanem marynowanym w winie.
bakłażan marynowany w winie wymaga dość tradycyjnych produktów, które o każdej porze roku można znaleźć w supermarkecie.
umyte niebieskie kroję w pierścienie, sól i zostawiam na 20-25 minut, aby wraz z nadmiarem soku z bakłażana wyszła gorycz. Nadmiar soku usuwam papierową serwetką. Smażyć na gorącym oleju po obu stronach.
do marynaty: mielę czosnek, chili i oregano, dodaję Wino i ocet, mieszam.
wylej schłodzony bakłażan marynatą i włóż do lodówki na półtorej do dwóch godzin, jeśli nie możesz się doczekać. Najlepiej pozwolić im stać dłużej.
wszyscy, możesz spróbować bakłażana marynowanego w winie!
bakłażan marynowany w winie wymaga dość tradycyjnych produktów, które o każdej porze roku można znaleźć w supermarkecie.
umyte niebieskie kroję w pierścienie, sól i zostawiam na 20-25 minut, aby wraz z nadmiarem soku z bakłażana wyszła gorycz. Nadmiar soku usuwam papierową serwetką. Smażyć na gorącym oleju po obu stronach.
do marynaty: mielę czosnek, chili i oregano, dodaję Wino i ocet, mieszam.
wylej schłodzony bakłażan marynatą i włóż do lodówki na półtorej do dwóch godzin, jeśli nie możesz się doczekać. Najlepiej pozwolić im stać dłużej.
wszyscy, możesz spróbować bakłażana marynowanego w winie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g