twaróg z jeżynami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
namocz żelatynę zgodnie z instrukcją.
wymieszaj twaróg ze śmietaną, dodaj żelatynę rozpuszczoną w łaźni wodnej. Masę podzielić na trzy części. Pomaluj dwa z nich barwnikami.
weź dzieloną formę, wlej po kolei cztery łyżki. łyżki każdej z trzech mas. Wlać na środek.
włóż formę do lodówki do zestalenia. Wyjmij, posiekaj i podawaj twaróg z jeżynami.
wymieszaj twaróg ze śmietaną, dodaj żelatynę rozpuszczoną w łaźni wodnej. Masę podzielić na trzy części. Pomaluj dwa z nich barwnikami.
weź dzieloną formę, wlej po kolei cztery łyżki. łyżki każdej z trzech mas. Wlać na środek.
włóż formę do lodówki do zestalenia. Wyjmij, posiekaj i podawaj twaróg z jeżynami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g