twaróg z jeżynami

dzieci będą zachwycone, a rodzice będą chcieli wrócić do dzieciństwa. Smak) Danie jest bardzo smaczne i piękne Na Zewnątrz)spodoba ci się)
[email protected]Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 7 % 2 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
namocz żelatynę zgodnie z instrukcją.
wymieszaj twaróg ze śmietaną, dodaj żelatynę rozpuszczoną w łaźni wodnej. Masę podzielić na trzy części. Pomaluj dwa z nich barwnikami.
weź dzieloną formę, wlej po kolei cztery łyżki. łyżki każdej z trzech mas. Wlać na środek.
włóż formę do lodówki do zestalenia. Wyjmij, posiekaj i podawaj twaróg z jeżynami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy