Sałatka z przekąskami Budmo
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz śledzie ze skóry, wypatrosz je i oddziel filety. Usuń kości z fileta, przecinając wzdłuż na dwie części. Następnie pokrój w paski.
cebula, Bolg.paprykę, marchewkę i ogórek pokroić w kostkę.
wymieszaj wszystkie składniki, dodaj cukier, ocet, olej roślinny. Pozostaw sałatkę na dwie godziny.
ta sałatka z przekąskami ma tę właściwość - im dłużej stoi, tym smakuje lepiej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g