deser twarogowy bez pieczenia i bez żelatyny z ciasteczkami

Szybki, łatwy, szybki, pyszny, dla całej rodziny! Deser twarogowy bez pieczenia i bez żelatyny to przepis na przysmak, który okazuje się nie tylko bardzo smaczny, ale także zdrowy dzięki twarogowi w kompozycji. To danie z pewnością spodoba się dzieciom. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 19 % 11 g
węglowodany 71 % 41 g
295 kcal
IG: 2 / 63 / 34

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić deser twarogowy bez pieczenia i bez żelatyny? Przygotuj jedzenie. Weź dowolne ciasteczka: kruche, Francuskie, twarogowe. Okaże się interesujące, jeśli będzie różnych odmian. Twaróg nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, pamiętaj tylko, że zawartość kalorii w naczyniu zmieni się z tego. Wybierz naturalny, wysokiej jakości, pyszny twarożek, bez dodatków roślinnych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Twarożek wymieszaj ze śmietaną i cukrem, dobrze ubij blenderem. Jeśli nie masz blendera, przetrzyj twaróg przez sito-deser będzie delikatniejszy. Zamiast kwaśnej śmietany można wziąć jogurt, a sam twarożek zastąpić masą twarogową. Staraj się używać najwyższej jakości wszystkich produktów mlecznych, zwłaszcza jeśli dzieci jedzą deser. Dostosuj ilość cukru do swoich upodobań.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ciasteczka na małe kawałki. Łatwo i łatwo to zrobić za pomocą wałka do ciasta, wkładając ciasteczka do torby. Wielkość okruchów może być dowolna-Duże sprawią, że deser będzie chrupiący, małe okruchy będą delikatne. Ciasteczka można również kruszyć w blenderze lub po prostu łamać rękami. Rozłóż warstwy w szklankach: krem z twarogu, pokruszone ciasteczka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż jagody. Mam borówki, ale możesz wziąć dowolne jagody według własnych upodobań. Świeże jagody wstępnie umyć, rozmrozić zamrożone. Jeśli jagody są kwaśne, zwiększ ilość cukru. Alternatywnie możesz użyć dżemu lub dżemu lub zetrzeć świeże jagody z cukrem tuż przed przygotowaniem deseru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ponownie ułóż ciasteczka i warstwę kremu. Zobacz liczbę warstw według wielkości szklanki. Mam dwie warstwy, możesz zrobić trzy lub zrobić jedną.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Udekoruj wierzch startą czekoladą, jagodami, cukierkami, marmoladą do smaku. Możesz na chwilę włożyć deser do lodówki, aby ostygł.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Deser twarogowy bez pieczenia i bez żelatyny jest gotowy, podawaj go do stołu. Smacznego!

zamiast cukru można użyć słodzika.



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal / 100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka - 43   kcal / 100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Marmolada - 322   kcal/100g

Podobne przepisy