skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić deser twarogowy bez pieczenia i bez żelatyny? Przygotuj jedzenie. Weź dowolne ciasteczka: kruche, Francuskie, twarogowe. Okaże się interesujące, jeśli będzie różnych odmian. Twaróg nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, pamiętaj tylko, że zawartość kalorii w naczyniu zmieni się z tego. Wybierz naturalny, wysokiej jakości, pyszny twarożek, bez dodatków roślinnych.
Krok 2:
Twarożek wymieszaj ze śmietaną i cukrem, dobrze ubij blenderem. Jeśli nie masz blendera, przetrzyj twaróg przez sito-deser będzie delikatniejszy. Zamiast kwaśnej śmietany można wziąć jogurt, a sam twarożek zastąpić masą twarogową. Staraj się używać najwyższej jakości wszystkich produktów mlecznych, zwłaszcza jeśli dzieci jedzą deser. Dostosuj ilość cukru do swoich upodobań.
Krok 3:
Pokrój ciasteczka na małe kawałki. Łatwo i łatwo to zrobić za pomocą wałka do ciasta, wkładając ciasteczka do torby. Wielkość okruchów może być dowolna-Duże sprawią, że deser będzie chrupiący, małe okruchy będą delikatne. Ciasteczka można również kruszyć w blenderze lub po prostu łamać rękami. Rozłóż warstwy w szklankach: krem z twarogu, pokruszone ciasteczka.
Krok 4:
Ułóż jagody. Mam borówki, ale możesz wziąć dowolne jagody według własnych upodobań. Świeże jagody wstępnie umyć, rozmrozić zamrożone. Jeśli jagody są kwaśne, zwiększ ilość cukru. Alternatywnie możesz użyć dżemu lub dżemu lub zetrzeć świeże jagody z cukrem tuż przed przygotowaniem deseru.
Krok 5:
Następnie ponownie ułóż ciasteczka i warstwę kremu. Zobacz liczbę warstw według wielkości szklanki. Mam dwie warstwy, możesz zrobić trzy lub zrobić jedną.
Krok 6:
Udekoruj wierzch startą czekoladą, jagodami, cukierkami, marmoladą do smaku. Możesz na chwilę włożyć deser do lodówki, aby ostygł.
Krok 7:
Deser twarogowy bez pieczenia i bez żelatyny jest gotowy, podawaj go do stołu. Smacznego!
zamiast cukru można użyć słodzika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka - 43 kcal / 100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g