skład / składniki
gotowanie krok po kroku
śledź należy obrać i wyciągnąć z niego jak najwięcej kości. Dwukrotnie przepuść rybę przez maszynę do mięsa, aby pozostałe małe kości nie zepsuły najdelikatniejszego smaku gotowego dania. Obrane orzechy włoskie również przechodzą przez maszynę do mięsa. Posiekane orzechy i zmiękczone masło wymieszać z mielonym śledziem. Wszystko należy zagnieść do uzyskania jednorodnej masy. I lepiej ponownie przepuścić wszystko razem przez maszynę do mięsa. Powinieneś dostać najdelikatniejszą kremową masę, która nazywa się farszmakiem. Włóż mięso mielone do miski i uformuj mały kształt, który Ci się podoba. Włóż gotowe dzieło sztuki kulinarnej do lodówki. Podaje się go do stołu w postaci zamrożonej, ale nie stałej, aby degustator mógł wygodnie rozprowadzić mielone mięso na kromce chleba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g