skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę ziemniaczaną z kurczakiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do gotowania zupy możesz użyć dowolnej części kurczaka. Obierz ziemniaki z wyprzedzeniem i spłucz je z brudu.
Krok 2:
Przykryj przygotowanego kurczaka wodą i podpal. Doprowadzić do wrzenia. Po podgrzaniu pojawi się piana - należy ją usunąć. Gotuj kurczaka przez 20-30 minut na małym ogniu. Sól trochę bulionu.
Krok 3:
Po ugotowaniu kurczaka wyjmij go z bulionu i oddziel mięso od kości. Odcedź bulion. Jeśli tak jak ja uwielbiasz, gdy kurczak jest bardzo miękki, w tym kroku włóż go z powrotem do bulionu. W innym przypadku dodaj mięso na samym końcu gotowania. Ponownie włóż patelnię do ognia i zagotuj.
Krok 4:
Pokrój obrane ziemniaki na małe kawałki i włóż do gotującego się bulionu. Gotuj przez 20 minut.
Krok 5:
W tym czasie zajmij się pieczeniem. Obierz cebulę i marchewkę, opłucz i posiekaj. Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i włóż posiekaną cebulę i marchewkę. Smaż warzywa przez 3-4 minuty na małym ogniu.
Krok 6:
Włóż gotową pieczeń do garnka z zupą. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Jako przyprawę wystarczy dodać trochę mielonego pieprzu. Gotuj wszystko razem przez 3-5 minut i zdejmij patelnię z ognia.
Krok 7:
Zupa ziemniaczana z kurczakiem jest gotowa! Wlej go do talerzy i podawaj. Smacznego!
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g