zupa selerowa na odchudzanie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Drobno posiekaj kapustę.
Krok 3:
Pokrój seler w kostkę.
Krok 4:
Włóż cebulę, kapustę i seler do wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 7 minut.
Krok 5:
Na pomidorach wykonaj nacięcia, parz wrzącą wodą i usuń skórkę. Pokrój miąższ w średnią kostkę.
Krok 6:
Paprykę obrać z nasion i również pokroić w kostkę.
Krok 7:
Cukinię obrać i pokroić w średnią kostkę.
Krok 8:
Dodaj cukinię, pomidory i paprykę do garnka. Sól, pieprz i gotuj, mieszając przez około 20 minut, aż warzywa się ugotują.
Krok 9:
Pozostaw zupę pod przykryciem przez około 10 minut i wlej do talerzy. Do każdego talerza dodaj 1 łyżkę. sok z cytryny i posiekane zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g