skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć nadziewany chleb pita na patelni? Najpierw przygotuj nadzienie. Sortuj grzyby, obierz, umyj i pokrój na małe kawałki. Umyj paprykę, usuń łodygę i nasiona i pokrój w paski. Możesz wziąć paprykę czerwoną, zieloną, żółtą, dowolną. Dostałem 2 papryki na 100g, więc możesz połączyć dwa kolory lub wziąć trzy mniejsze papryki i połączyć trzy. Więc przekąska okaże się jaśniejsza.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Mam ser z papryką-z czerwonawymi plamami. Możesz wziąć dowolny inny, nawet z wypełniaczami, nawet bez.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego. Wlać przygotowane grzyby i pieprz na patelnię, wymieszać, posolić do smaku i smażyć na dużym ogniu przez około 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4:
Pokrój cienki chleb pita nożyczkami (wygodniej) na 3 równe części dokładnie wzdłuż krzywej: dostałem trzy prostokątne arkusze o wymiarach 20 na 40 centymetrów. Możesz wziąć prosty chleb pita lub czerwonawy chleb pita z pomidorami.
Krok 5:
Weź jeden arkusz chleba pita i posmaruj go kwaśną śmietaną - jeden arkusz zajmie 2 łyżki kwaśnej śmietany. Wziąłem śmietanę o zawartości tłuszczu 20%. Zamiast kwaśnej śmietany można użyć naturalnego jogurtu bez cukru, majonezu, keczupu lub dowolnego wybranego sosu.
Krok 6:
Połóż trzecią część całkowitego nadzienia pieprzowo-grzybowego na krawędzi chleba pita.
Krok 7:
Posyp nadzienie serem - weź również trzecią część.
Krok 8:
Złóż brzegi chleba pita na nadzienie i na całej długości.
Krok 9:
Rzuć chleb pita w ten sposób.
Krok 10:
Rozgrzej jedną łyżkę oleju roślinnego i masła na patelni. Jeśli użyjesz tylko masła, spali się, a chleb pita wyjdzie czarny, a jeśli tylko warzywo, nie będzie tak smaczne. Smaż chleb pita na umiarkowanym ogniu przez 2-4 minuty z każdej strony. W tym czasie ser będzie miał czas na stopienie, a sam chleb pita będzie dobrze usmażony i nabierze złotej skórki. Wyjmij gotowy chleb pita z patelni i usmaż pozostałe dwie bułki w ten sam sposób.
wszystkie składniki nadzienia doskonale łączą się ze sobą w smaku: pieczarki pieprz i ser, cóż, nadzienie można również uzupełnić świeżą natką pietruszki lub koperkiem, a także zieloną cebulą.
danie jest smaczne, obfite, apetyczne i łatwe do przygotowania. Taki chleb pita można przygotować na śniadanie lub wykorzystać jako hamulec do szkoły i pracy. Ponadto ten prosty przepis będzie potrzebny tym, którzy wybierają się na piknik, gdzie po prostu nie można obejść się bez fast foodów. Pić cokolwiek, by zaspokoić głód i pragnienie.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g