nadziewany chleb pita smażony na patelni

w pośpiechu, bardzo proste i bardzo smaczne, na śniadanie! Nadziewany chleb pita smażony na patelni możesz przygotować na różne okazje. Jest dobry do podania na śniadanie lub kolację, na przekąskę. Można go zabrać w podróż, do pracy, do szkoły, na piknik. I możesz zrobić dla niego nadzienia ze wszystkiego!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 67 % 30 g
węglowodany 22 % 10 g
326 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak usmażyć nadziewany chleb pita na patelni? Najpierw przygotuj nadzienie. Sortuj grzyby, obierz, umyj i pokrój na małe kawałki. Umyj paprykę, usuń łodygę i nasiona i pokrój w paski. Możesz wziąć paprykę czerwoną, zieloną, żółtą, dowolną. Dostałem 2 papryki na 100g, więc możesz połączyć dwa kolory lub wziąć trzy mniejsze papryki i połączyć trzy. Więc przekąska okaże się jaśniejsza.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Mam ser z papryką-z czerwonawymi plamami. Możesz wziąć dowolny inny, nawet z wypełniaczami, nawet bez.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego. Wlać przygotowane grzyby i pieprz na patelnię, wymieszać, posolić do smaku i smażyć na dużym ogniu przez około 5 minut, ciągle mieszając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cienki chleb pita nożyczkami (wygodniej) na 3 równe części dokładnie wzdłuż krzywej: dostałem trzy prostokątne arkusze o wymiarach 20 na 40 centymetrów. Możesz wziąć prosty chleb pita lub czerwonawy chleb pita z pomidorami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź jeden arkusz chleba pita i posmaruj go kwaśną śmietaną - jeden arkusz zajmie 2 łyżki kwaśnej śmietany. Wziąłem śmietanę o zawartości tłuszczu 20%. Zamiast kwaśnej śmietany można użyć naturalnego jogurtu bez cukru, majonezu, keczupu lub dowolnego wybranego sosu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż trzecią część całkowitego nadzienia pieprzowo-grzybowego na krawędzi chleba pita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp nadzienie serem - weź również trzecią część.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złóż brzegi chleba pita na nadzienie i na całej długości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rzuć chleb pita w ten sposób.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozgrzej jedną łyżkę oleju roślinnego i masła na patelni. Jeśli użyjesz tylko masła, spali się, a chleb pita wyjdzie czarny, a jeśli tylko warzywo, nie będzie tak smaczne. Smaż chleb pita na umiarkowanym ogniu przez 2-4 minuty z każdej strony. W tym czasie ser będzie miał czas na stopienie, a sam chleb pita będzie dobrze usmażony i nabierze złotej skórki. Wyjmij gotowy chleb pita z patelni i usmaż pozostałe dwie bułki w ten sam sposób.

wszystkie składniki nadzienia doskonale łączą się ze sobą w smaku: pieczarki pieprz i ser, cóż, nadzienie można również uzupełnić świeżą natką pietruszki lub koperkiem, a także zieloną cebulą.

danie jest smaczne, obfite, apetyczne i łatwe do przygotowania. Taki chleb pita można przygotować na śniadanie lub wykorzystać jako hamulec do szkoły i pracy. Ponadto ten prosty przepis będzie potrzebny tym, którzy wybierają się na piknik, gdzie po prostu nie można obejść się bez fast foodów. Pić cokolwiek, by zaspokoić głód i pragnienie.

jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy