Roladki z paluszkami krabowymi, majonezem, serem i czosnkiem

przekąska, której nie można nie zrobić! Wspaniała, smaczna, piękna przekąska na każdą okazję. Przynajmniej na nowy rok, nawet na urodziny, zawsze będzie jasno i pięknie wyglądać na stole. I jak pyszne...
Pyszny PrzepisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 52 % 16 g
węglowodany 13 % 4 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

dobrze ubij jajka z kurczaka mikserem, aż utworzy się puszysta Piana i podwoi objętość. Na wysokich obrotach ubijaj przez około pięć minut. Dodaj tam szczyptę soli. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i posmaruj olejem roślinnym. Rozgrzej piekarnik do 180 C i piecz przez 10 minut. Niech omlet ostygnie tak bardzo, jak to możliwe.
następnym krokiem jest posiekanie ziół (koperek, pietruszka) i posiekanie czosnku, zmieszanie z majonezem. Ostrożnie posiekaj paluszki krabowe i zetrzyj twardy ser na grubej tarce ze stali nierdzewnej.
posmaruj schłodzony omlet jajeczny majonezem, który zawiera już zioła i czosnek. Następnie ostrożnie połóż paluszki krabowe i ser na omlecie (wskazane jest, aby nie oszczędzać na twardym serze i kupować pyszny, drogi produkt). Przekręć tę rolkę tak mocno, jak to możliwe i odstaw na chwilę do lodówki. Następnie pięknie pokrój bułkę jajeczną i podawaj na świątecznym stole.
Cóż, teraz trochę o głównej" atrakcji " Dania-paluszkach krabowych. Paluszki krabowe, które zostały wykonane w ZSRR z białego mięsa rybnego, nazywano niczym innym jak przysmakiem. Pod względem kosztów można je porównać tylko z czarnym kawiorem. Teraz paluszki krabowe są powszechnie dostępnym daniem i są popularne i kochane przez wielu. Paluszki krabowe stały się szczególnie częstymi "gośćmi" w różnych sałatkach i bułkach.Paluszki krabowe-co to jest? Tak nazywa się produkt przygotowany z rozdrobnionego mięsa ryb oceanicznych (surimi). Nazwa radykalnie różni się od zawartości, w paluszkach krabowych nie ma naturalnego mięsa kraba.
ten produkt trafił do naszej diety nie tak dawno temu, około 30 lat temu. W Europie produkt ten rozpoczął swoją podróż w połowie XX wieku, w ZSRR pierwsza Fabryka paluszków krabowych została zbudowana w latach 80. Rzeczywiście, kilkadziesiąt lat temu nasi rodzice uważali paluszki krabowe za przysmak, porównywano je wyłącznie do czarnego kawioru.
podstawą paluszków krabowych jest surimi-oczyszczone z wilgoci i tłuszczu, umyte filety rybne. Wiele osób uważa, że paluszki krabowe są wytwarzane z odpadów świeżo złowionych ryb, ale w rzeczywistości tak nie jest – stosuje się tylko filety. Paluszki krabowe nie mają specjalnego smaku ani zapachu, aby naprawić sytuację, producenci dodają sól, skrobię, białko roślinne i jajeczne, Olej roślinny, cukier, wzmacniacze smaku, aromaty i stabilizatory. Po wszystkich dodatkach w paluszkach krabowych okazuje się około 45% mielonej ryby, ale nie martw się, ponieważ dawka 25% jest uważana za normę.
wybierając paluszki krabowe, koniecznie zapoznaj się ze składnikami, surimi na tej liście powinno znajdować się na pierwszym miejscu, jeśli mielona ryba znajduje się na drugim lub kolejnych miejscach, oznacza to, że paluszki krabowe zawierają minimum ryb. Gospodynie domowe najczęściej używają paluszków krabowych do robienia sałatek, bułek itp., w zależności od wyobraźni gospodyni.
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy