skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Fasola może być dowolna. Możesz moczyć przez noc (lub godzinę przez 3), a następnie ugotuje się szybciej. Nie namoczone-to nie ma znaczenia, gotujemy w ten sposób. Fasolę umieszcza się w zimnej wodzie i umieszcza na kuchence. Sól na samym końcu gotowania i lekko nalegaj. Natychmiast solone rośliny strączkowe pozostają drewniane i nie są tak smaczne. Jeśli jesteś gotowy, spuść wodę i ostudź fasolę.
Krok 2:
Ugotuj jajka. Lepiej też włożyć je do zimnej wody i dodać łyżkę soli, nawet pęknięte jajko nie wycieknie. po ugotowaniu jajka na twardo gotuje się przez 8 minut. Następnie musisz zalać jajka zimną wodą i nakłuć skorupkę - woda dostanie się pod skorupkę, a jaja można łatwo obrać, bez względu na to, jak świeże są.
Krok 3:
Oczyść i posiekaj orzechy. Zostaw kilka do podania.
Krok 4:
Włóż fasolę do wygodnej miski, posiekaj do niej białka.
Krok 5:
Dodaj orzechy i trochę soli.
Krok 6:
W innej misce posiekaj żółtka (bardzo wygodne widelcem), posiekaj tutaj zioła (zostaw kilka liści do podania), dodaj majonez, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Aby podać, włóż sałatkę do salaterek, ułóż sos na wierzchu. Ozdobić.
jeśli fasola jest biała - możesz natychmiast wymieszać sałatkę. Ciemna fasola maluje majonez na niebiesko, więc lepiej wymieszać przed jedzeniem.
Gotuj z miłością!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g