przekąska z koreańską marchewką i bułką pita

pyszne proste i szybkie, na śniadanie, przekąskę i wakacje. Przystawka z koreańską marchewką i chlebem pita-jasne, bardzo smaczne danie z pewnością przypadnie do gustu Tobie i Twoim gościom. Taką bułkę pita można zabrać ze sobą do natury. Spróbuj! Nadzienie może być dowolne, szynka, kurczak, ryba wszystko według Twojego gustu.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 50 % 26 g
węglowodany 29 % 15 g
300 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić przekąskę z koreańską marchewką i chlebem pita? Przygotuj wszystkie składniki. Zamiast wędzonej kiełbasy możesz wziąć pół wędzoną kiełbasę, wtedy bułka będzie delikatniejsza. Ser topiony można zastąpić zwykłym serem twardym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie bułki zacznijmy od przygotowania nadzienia. Ser trzeszczy się na drobnej tarce lub pamiętaj widelcem. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. W razie potrzeby posiekaj koreańskie marchewki. Połącz wszystkie składniki w głębokiej misce, dopraw majonezem i dobrze wymieszaj-nadzienie jest gotowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż arkusz chleba pita na gładkiej, czystej powierzchni, rozłóż na nim nadzienie i mocno zwiń w rolkę. Włóż rolkę do torby lub zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 2-3 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój gotową bułkę na porcje i połóż na talerzu. Bułka pita z wędzoną kiełbasą i marchewką po koreańsku jest gotowa! Aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na przygotowanie bułki, zobacz wideo. Smacznego!

przekąska z koreańską marchewką i chlebem pita to przepis na proste, smaczne i piękne Jedzenie. Po tym, jak po raz pierwszy zobaczyliśmy i spróbowaliśmy tego dania w kawiarni lub restauracji, chcieliśmy zrobić pyszną i oryginalną bułkę pita w domu. Przepis na shawarmę to w zasadzie ten sam przepis na bułkę pita. Z jednym dużym ale. W shawarmie całe nadzienie znajduje się w środku, a w rolce jest rozprowadzane warstwami. Wynika to z faktu, że stosuje się kilka arkuszy chleba pita, które układają nadzienie, a następnie chleb pita jest zwijany w gęstą rolkę. Zwykle bułkę kroi się na kawałki. Okazuje się, że jest to piękne danie, ponieważ na kawałku widać apetyczne nadzienie, z którym gotowana jest bułka pita. Nadzienia do bułki pita mogą być w rzeczywistości dowolne. Chleb pita to pyszne opakowanie, w które można owinąć mięso, ryby, warzywa, sałatki i wiele innych. Przygotuj bułkę pita z serem, bułkę pita z łososiem, bułkę pita z paluszkami krabowymi, bułkę pita z grzybami, bułkę pita z kurczakiem, bułkę pita z szynką, bułkę pita z rybą, bułkę pita z marchewką, bułkę pita z jajkiem, bułkę pita z twarogiem, bułkę pita z mielonym mięsem, bułkę pita z konserwami, bułkę pita z ogórkiem, bułkę pita z pita z ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Pół wędzona kiełbasa"moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy