skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić przekąskę z koreańską marchewką i chlebem pita? Przygotuj wszystkie składniki. Zamiast wędzonej kiełbasy możesz wziąć pół wędzoną kiełbasę, wtedy bułka będzie delikatniejsza. Ser topiony można zastąpić zwykłym serem twardym.
Krok 2:
Przygotowanie bułki zacznijmy od przygotowania nadzienia. Ser trzeszczy się na drobnej tarce lub pamiętaj widelcem. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. W razie potrzeby posiekaj koreańskie marchewki. Połącz wszystkie składniki w głębokiej misce, dopraw majonezem i dobrze wymieszaj-nadzienie jest gotowe.
Krok 3:
Rozłóż arkusz chleba pita na gładkiej, czystej powierzchni, rozłóż na nim nadzienie i mocno zwiń w rolkę. Włóż rolkę do torby lub zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 4:
Pokrój gotową bułkę na porcje i połóż na talerzu. Bułka pita z wędzoną kiełbasą i marchewką po koreańsku jest gotowa! Aby uzyskać bardziej szczegółowy przepis na przygotowanie bułki, zobacz wideo. Smacznego!
przekąska z koreańską marchewką i chlebem pita to przepis na proste, smaczne i piękne Jedzenie. Po tym, jak po raz pierwszy zobaczyliśmy i spróbowaliśmy tego dania w kawiarni lub restauracji, chcieliśmy zrobić pyszną i oryginalną bułkę pita w domu. Przepis na shawarmę to w zasadzie ten sam przepis na bułkę pita. Z jednym dużym ale. W shawarmie całe nadzienie znajduje się w środku, a w rolce jest rozprowadzane warstwami. Wynika to z faktu, że stosuje się kilka arkuszy chleba pita, które układają nadzienie, a następnie chleb pita jest zwijany w gęstą rolkę. Zwykle bułkę kroi się na kawałki. Okazuje się, że jest to piękne danie, ponieważ na kawałku widać apetyczne nadzienie, z którym gotowana jest bułka pita. Nadzienia do bułki pita mogą być w rzeczywistości dowolne. Chleb pita to pyszne opakowanie, w które można owinąć mięso, ryby, warzywa, sałatki i wiele innych. Przygotuj bułkę pita z serem, bułkę pita z łososiem, bułkę pita z paluszkami krabowymi, bułkę pita z grzybami, bułkę pita z kurczakiem, bułkę pita z szynką, bułkę pita z rybą, bułkę pita z marchewką, bułkę pita z jajkiem, bułkę pita z twarogiem, bułkę pita z mielonym mięsem, bułkę pita z konserwami, bułkę pita z ogórkiem, bułkę pita z pita z ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Pół wędzona kiełbasa"moskiewska" - 406 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g