skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne orientalne danie z nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Zaczynamy przygotowywać ciasto parzone i wlewamy trzysta mililitrów wrzącej wody do dużej miski.
Krok 3:
Dodaj jedną łyżeczkę soli do miski z wrzącą wodą.
Krok 4:
Wlej trzydzieści gramów oleju roślinnego do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Wlej pięćset pięćdziesiąt gramów mąki do miski i wymieszaj.
Krok 6:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 7:
Zagniataj ciasto ciasto w misce i zbierz je w grudkę.
Krok 8:
Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i dobrze zagniataj przez trzy minuty, a następnie włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 9:
Włóż pięćset gramów gotowanego mięsa mielonego do głębokiej miski.
Krok 10:
Drobno posiekaj i posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 11:
Rozłóż posiekaną cebulę w misce do mięsa mielonego.
Krok 12:
Dodaj kolendrę, zirę, sól, mieszankę papryki do miski z mielonym mięsem i cebulą do smaku.
Krok 13:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 14:
Podziel mięso mielone na dwie w przybliżeniu równe części, a następnie włóż sto pięćdziesiąt gramów kiszonej kapusty do jednej z misek z mięsem mielonym i wymieszaj.
Krok 15:
Aby przygotować drugi rodzaj nadzienia, zetrzyj jeden ziemniak na grubej tarce.
Krok 16:
Włóż starte ziemniaki do drugiej miski z mielonym mięsem.
Krok 17:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 18:
Aby przygotować sos, włóż dwie łyżki czerwonej adżiki własnego przygotowania do małej miski.
Krok 19:
Dodaj dwie łyżki zielonej domowej roboty Adjiki do miski.
Krok 20:
Posiekaj trochę zieleni do smaku i pożądania.
Krok 21:
Rozłóż posiekane warzywa w misce z adjika.
Krok 22:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 23:
Ciasto układamy na stole, który posypujemy niewielką ilością mąki i dokładnie ugniatamy, a następnie dzielimy na dwie w przybliżeniu równe części.
Krok 24:
Rozwałkuj każdą część ciasta na tortillę o grubości dwóch milimetrów.
Krok 25:
Nadajemy każdej tortilli rozciągnięty kształt.
Krok 26:
Rozłóż na tortilli i rozprowadź równomierną warstwę pierwszego rodzaju nadzienia mielonego z kiszoną kapustą.
Krok 27:
Delikatnie zwiń ciasto z nadzieniem w gęstą rolkę.
Krok 28:
Układamy rolkę w sekcji mantishnica z otworami nasmarowanej niewielką ilością oleju.
Krok 29:
Drugą rolkę z nadzieniem mielonym z ziemniakami gotujemy w podobny sposób z pierwszą, układamy w sekcji z otworami i przyklejamy jej końce.
Krok 30:
Wlej wodę do dolnej części płaszcza, zagotuj i zrób tace z rolkami, a następnie zamknij sekcje pokrywką na górze i gotuj naczynie na parze przez czterdzieści do pięćdziesięciu minut, w zależności od wielkości rolek.
Krok 31:
Ugotowane bułki "Khanum" układamy na dużym talerzu, następnie kroimy na porcje i razem z sosem ajikowym kładziemy na stole. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
niesamowite danie mięsne na lunch-obfite i pyszne Khanum! Jak gotować nie jest skomplikowane, ale jednocześnie smaczne danie na lunch. Khanum to pieczeń z nadzieniem, zrobiona z najcieńszego ciasta na parze, należy do tradycyjnej kuchni orientalnej. Khanum jest sycące, smaczne i łatwe do przygotowania, danie z mielonego mięsa nr 1!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal / 100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal / 100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g