Rolada Khanum nadziewana mięsem mielonym

idealne orientalne danie z soczystym, złożonym nadzieniem! Wspaniały przepis na przygotowanie obfitej bułki z najcieńszego ciasta z nadzieniem mięsnym na parze, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 19 % 7 g
węglowodany 59 % 22 g
180 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne orientalne danie z nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać ciasto parzone i wlewamy trzysta mililitrów wrzącej wody do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jedną łyżeczkę soli do miski z wrzącą wodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trzydzieści gramów oleju roślinnego do miski i dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej pięćset pięćdziesiąt gramów mąki do miski i wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zagniataj ciasto ciasto w misce i zbierz je w grudkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i dobrze zagniataj przez trzy minuty, a następnie włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż pięćset gramów gotowanego mięsa mielonego do głębokiej miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekaj i posiekaj jedną główkę cebuli.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż posiekaną cebulę w misce do mięsa mielonego.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj kolendrę, zirę, sól, mieszankę papryki do miski z mielonym mięsem i cebulą do smaku.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podziel mięso mielone na dwie w przybliżeniu równe części, a następnie włóż sto pięćdziesiąt gramów kiszonej kapusty do jednej z misek z mięsem mielonym i wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Aby przygotować drugi rodzaj nadzienia, zetrzyj jeden ziemniak na grubej tarce.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Włóż starte ziemniaki do drugiej miski z mielonym mięsem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Aby przygotować sos, włóż dwie łyżki czerwonej adżiki własnego przygotowania do małej miski.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dodaj dwie łyżki zielonej domowej roboty Adjiki do miski.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Posiekaj trochę zieleni do smaku i pożądania.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż posiekane warzywa w misce z adjika.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Ciasto układamy na stole, który posypujemy niewielką ilością mąki i dokładnie ugniatamy, a następnie dzielimy na dwie w przybliżeniu równe części.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Rozwałkuj każdą część ciasta na tortillę o grubości dwóch milimetrów.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Nadajemy każdej tortilli rozciągnięty kształt.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Rozłóż na tortilli i rozprowadź równomierną warstwę pierwszego rodzaju nadzienia mielonego z kiszoną kapustą.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Delikatnie zwiń ciasto z nadzieniem w gęstą rolkę.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Układamy rolkę w sekcji mantishnica z otworami nasmarowanej niewielką ilością oleju.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Drugą rolkę z nadzieniem mielonym z ziemniakami gotujemy w podobny sposób z pierwszą, układamy w sekcji z otworami i przyklejamy jej końce.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Wlej wodę do dolnej części płaszcza, zagotuj i zrób tace z rolkami, a następnie zamknij sekcje pokrywką na górze i gotuj naczynie na parze przez czterdzieści do pięćdziesięciu minut, w zależności od wielkości rolek.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Ugotowane bułki "Khanum" układamy na dużym talerzu, następnie kroimy na porcje i razem z sosem ajikowym kładziemy na stole. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

niesamowite danie mięsne na lunch-obfite i pyszne Khanum! Jak gotować nie jest skomplikowane, ale jednocześnie smaczne danie na lunch. Khanum to pieczeń z nadzieniem, zrobiona z najcieńszego ciasta na parze, należy do tradycyjnej kuchni orientalnej. Khanum jest sycące, smaczne i łatwe do przygotowania, danie z mielonego mięsa nr 1!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal / 100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal / 100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy