skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Usuń opakowanie ze stopionych serów i umieść je w plastikowej torbie tak, aby były blisko siebie. Wysyłamy paczkę do kuchenki mikrofalowej z maksymalną mocą i podgrzewamy je przez 30 sekund z każdej strony.
Krok 2:
Układamy sery w torbie na desce i ściskamy łyżką, worek powinien być dobrze wyprostowany. Następnie bierzemy wałek do ciasta i zwijamy sery w jednorodny naleśnik serowy. Jeśli naleśnik jest ciepły, zostawiamy go na stole, aż całkowicie ostygnie i wysyłamy do lodówki na 30 minut, jeśli ostygł już podczas walcowania – wysyłamy natychmiast do lodówki. Podczas gdy naleśnik serowy odpoczywa w lodówce, zajmiemy się przygotowaniem nadzienia.
Krok 3:
Aby to zrobić, zagotuj jajka, oddziel białka od żółtek, a białka i żółtka trzem osobno na drobnej tarce. Również na drobnej tarce trzepiemy czosnek, rozpakowujemy salami. Przygotuj sos do nadzienia. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę i majonez na głębokim talerzu, dodaj czosnek, w razie potrzeby możesz dodać trochę soli i czarnego mielonego pieprzu. Dodaj 2 łyżki sosu do startych białek, 2 łyżki do żółtek i dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Gotowy naleśnik serowy wyjmujemy z lodówki i wyjmujemy z torby, Zwykle odcinam brzegi torby nożyczkami, wtedy naleśnik serowy dobrze się dostaje. Nadziewamy bułkę serową. Pierwszą warstwą rozprowadzamy zużyte białko. Druga warstwa to salami. Rozłóż żółtko na salami i ostrożnie zwiń rolkę. Po zakończeniu rolki zawiń ją w tę samą torbę i wyślij do lodówki na 30 minut.
Krok 5:
Drobno posiekaj koperek i posyp nim gotową bułkę. Kroimy na porcje i podajemy do stołu. Bułka z topionym serem z salami i jajkami jest gotowa! Smacznego!
piękna i pyszna bułka przystawka z serem, salami i jajkami rozjaśni każdy świąteczny stół. Nieskomplikowany w przygotowaniu i bardzo nietypowy, zawsze jest lubiany przez moich gości i spożywany jako pierwszy ze wszystkich przystawek na każdym świątecznym stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Salami - 568 kcal/100g