Rolada z topionego sera z salami i jajkami

pyszna i nieskomplikowana bułka na wakacje. Bułka z topionym serem z salami i jajkami to świetna przekąska na każdy świąteczny stół. Jest przygotowywany łatwo i prosto, a nadzienie może być zupełnie inne-mięso – ryby, warzywa itp.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 67 % 33 g
węglowodany 4 % 2 g
311 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Usuń opakowanie ze stopionych serów i umieść je w plastikowej torbie tak, aby były blisko siebie. Wysyłamy paczkę do kuchenki mikrofalowej z maksymalną mocą i podgrzewamy je przez 30 sekund z każdej strony.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Układamy sery w torbie na desce i ściskamy łyżką, worek powinien być dobrze wyprostowany. Następnie bierzemy wałek do ciasta i zwijamy sery w jednorodny naleśnik serowy. Jeśli naleśnik jest ciepły, zostawiamy go na stole, aż całkowicie ostygnie i wysyłamy do lodówki na 30 minut, jeśli ostygł już podczas walcowania – wysyłamy natychmiast do lodówki. Podczas gdy naleśnik serowy odpoczywa w lodówce, zajmiemy się przygotowaniem nadzienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby to zrobić, zagotuj jajka, oddziel białka od żółtek, a białka i żółtka trzem osobno na drobnej tarce. Również na drobnej tarce trzepiemy czosnek, rozpakowujemy salami. Przygotuj sos do nadzienia. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę i majonez na głębokim talerzu, dodaj czosnek, w razie potrzeby możesz dodać trochę soli i czarnego mielonego pieprzu. Dodaj 2 łyżki sosu do startych białek, 2 łyżki do żółtek i dokładnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowy naleśnik serowy wyjmujemy z lodówki i wyjmujemy z torby, Zwykle odcinam brzegi torby nożyczkami, wtedy naleśnik serowy dobrze się dostaje. Nadziewamy bułkę serową. Pierwszą warstwą rozprowadzamy zużyte białko. Druga warstwa to salami. Rozłóż żółtko na salami i ostrożnie zwiń rolkę. Po zakończeniu rolki zawiń ją w tę samą torbę i wyślij do lodówki na 30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj koperek i posyp nim gotową bułkę. Kroimy na porcje i podajemy do stołu. Bułka z topionym serem z salami i jajkami jest gotowa! Smacznego!

piękna i pyszna bułka przystawka z serem, salami i jajkami rozjaśni każdy świąteczny stół. Nieskomplikowany w przygotowaniu i bardzo nietypowy, zawsze jest lubiany przez moich gości i spożywany jako pierwszy ze wszystkich przystawek na każdym świątecznym stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g

Podobne przepisy