Sałatka Mimoza z saurą i masłem

ulubiona sałatka z saury-spróbuj, bardzo smaczna! Kto nie słyszał o sałatce & quot; Mimoza & quot;? Zgadza się, to danie jest znane wszystkim i kochane przez wielu. Proponuję ugotować & quot; mimozę & quot; według najbardziej klasycznego przepisu.
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 12 g
tłuszcze 67 % 26 g
węglowodany 3 % 1 g
268 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

przygotowujemy produkty:

1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie.

2. Odcedź płyn z konserw, zagniataj rybę widelcem, aż będzie mniej lub bardziej jednorodna.

3. Obierz cebulę, pokrój w kostkę - im mniejsza, tym lepiej.

4. Obierz jajka, oddziel białka od żółtek. Trzy białka na grubej tarce, a żółtka na małej tarce.

5. Zetrzyj również ser.

składniki sałatki są przygotowane, przystępujemy do montażu. Wybieramy salaterkę o średniej głębokości, rozprowadzamy część białek na dnie, a następnie ser, smarujemy majonezem(robię cienką siatkę). Następnie rozprowadzamy konserwy i posypujemy cebulą, natrzyj masło na cebulę (po włożeniu do zamrażarki na pół godziny). Następnie ułóż część żółtek, ponownie majonez. Kończymy pozostałą częścią białek, na których wykonujemy siatkę majonezu.

sałatkę wysyłamy do lodówki na co najmniej godzinę, po czym dekorujemy żółtkami startymi na drobnej tarce i zieloną gałązką koperku.

piękna sałatka jest gotowa zadowolić wszystkich zebranych przy stole)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy