skład / składniki
metoda gotowania
przygotowujemy produkty:
1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie.
2. Odcedź płyn z konserw, zagniataj rybę widelcem, aż będzie mniej lub bardziej jednorodna.
3. Obierz cebulę, pokrój w kostkę - im mniejsza, tym lepiej.
4. Obierz jajka, oddziel białka od żółtek. Trzy białka na grubej tarce, a żółtka na małej tarce.
5. Zetrzyj również ser.
składniki sałatki są przygotowane, przystępujemy do montażu. Wybieramy salaterkę o średniej głębokości, rozprowadzamy część białek na dnie, a następnie ser, smarujemy majonezem(robię cienką siatkę). Następnie rozprowadzamy konserwy i posypujemy cebulą, natrzyj masło na cebulę (po włożeniu do zamrażarki na pół godziny). Następnie ułóż część żółtek, ponownie majonez. Kończymy pozostałą częścią białek, na których wykonujemy siatkę majonezu.
sałatkę wysyłamy do lodówki na co najmniej godzinę, po czym dekorujemy żółtkami startymi na drobnej tarce i zieloną gałązką koperku.
piękna sałatka jest gotowa zadowolić wszystkich zebranych przy stole)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g